Bunnsolide Uruguay videre i VM

Uruguay har ikke sluppet inn mål i dette mesterskapet, og med gruppeseieren slipper de sannsynligvis å møte Argentina i åttedelsfinalen.

MEXICO-URUGUAY: 0-1

Dermed er det lille, inneklemte landet mellom Brasil og Argentina klar for åttedelsfinale mot toeren i gruppe B.

Trener Oscar Tabarez har og hans lag har klart bragden å komme seg gjennom tre kamper i kvalifiseringen uten å slippe inn mål.

Nrksporten.no fulgte kampen: Slik var Mexico-Uruguay

Se tabell for alle VM-puljene

Kampens utgangspunkt var at begge lagene ville gå videre til finalespillet med uavgjort. Men samtidig ønsket begge lagene å vinne for å unngå å møte vinneren av pulje B i åttedelsfinalen - sannsynligvis Argentina.

Det var også viktig å unngå tap fordi et Frankrike eller Sør-Afrika i scoringsform kunne ta tatt igjen de latinamerikanske lagene.

Les også: Frankrike hjem i skam

Mexico skuffet i dette oppgjøret, og spørsmålet er hvor mye de vil ha å stille opp med når de Argentina sannsynligvis møter Argentina i åttedelsfinalen.

Tok ledelsen like før pause

Kampen ble i starten kjørt av Mexico, mens Uruguay satset på kontringer. Kampens første store sjanse i kampen kom etter bare seks minutter da en gedigen mexicansk forsvarsfeil sendte Suarez alene med keeper, men han skjøt ballen rett til side for mål.

Etter 22 minutter var Mexicos Guardado nær å lage det som kunne blitt VMs vakreste mål. Fra 25 meter sendte han avgårde et langskudd som duppet over keeper, traff tverrligger og duppet ned på streken.

Men like før pause gikk Uruguay opp i føringen etter et vakkert angrep. Diego Forlan spilte ut på kanten til Edison Cavani, som la inn foran mål til Ajax-spilleren Luis Suarez, som hang på bakerste stolpe.

Mexico med lite å by på

For mexicanerne kom det samtidig skrekknyheter fra oppgjøret Sør-Afrika-Frankrike, hvor førstnevnte scoret to mål og nærmet seg andreplassen i gruppa.

I andre omgang var det først og fremst Uruguay som hadde noe å by på, men tempoet var dårligere og antallet færre enn i første omgang.

Etter 54 minutter kom Uruguay til en kjempesjanse som Oscar Perez på mesterlig vis fikk slått unna. Et innlegg fra kanten ble headet hardt mot mål av Perez, men en mexicansk keeper i full strekk fikk slått unna ballen.

Mexicos Rodriguez burde skapt balanse i regnskapet ti minutter senere etter å ha fått servert et ferdigscoret innlegg fra Barerra, men stupheadingen fra tre-fire meter strøk feilsida av stolpen.

Etter vel en halvtime fikk Urugays Diego Perez et kutt i ansiktet etter en duell i feltet. Med blod rennende nedover ansiktet, halsen og drakta måtte han løpe av banen og bli lappet sammen. Perez fortsatte kampen med et blått skaut rundt hodet.

Tror du Uruguay kan nå langt i finalespillet?

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp