NRK Meny
Normal

Bulgaria-sjefen advarer mot Ødegaard-hysteri

Den bulgarske landslagssjefen er bekymret for den enorme oppmerksomheten som rettes mot Norges supertalent Martin Ødegaard (15).

Lyuboslav Penev

ADVARER NORGE: Lyuboslav Penev leder Bulgaria mot Norge mandag kveld.

Foto: STOYAN NENOV / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Bulgarske Lyuboslav Penev kommer med en vennlig advarsel til norske journalister før mandagens EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal.

Bulgareren mener den norske unggutten Martin Ødegaard har fått skremmende mye oppmerksomhet til å være så ung.

– Et vennlig råd fra meg vil være om norsk presse roer ned oppmerksomheten rundt Ødegaard. Han er et stort talent, men det kan endre seg i løpet av få år. Mitt råd: vær forsiktig, sier han.

– Vil gjerne se ham spille

Aviser i både Norge og utlandet har i flere månder skrevet side opp og ned om 15-åringen, som ligger an til å bli historiens yngste spiller i en EM-kvalifisering.

Ødegaards korte landslagskarriere har imidlertid blitt preget av mye debatt rundt bruken av ham på laget. Sist da han ble sittende på benken under hele landskampen mot Malta fredag.

Mange mente Ødegaard burde ha fått sin landslagsdebut i en kamp som ble en enkel affære for de norske spillerne. Norge vant 3-0.

Penev vil ha mindre av Ødegaard i media, men mer av ham på banen.

– Fra et fotballfaglig synspunkt vil jeg gjerne se ham spille. Talenter som han er alltid interessante å se. Det er ikke min jobb å avgjøre om han skal spille eller ikke, det er opp til den norske sjefen, sier Penev.

Selvsikker før Norge-kampen

Bulgarerne har fått en middels start på EM-kvaliken. Laget, som ligger på 46.-plass på FIFA-rankingen (Norge er nummer 76, journ.anm.) står med tre poeng etter de to første kampene – det samme som Norge.

Penev er imidlertid klar på at Norge skal få deng på eget gress.

– Vi har kommet for å ta tre poeng, slår han fast.

– Vi spilte dårlig mot Kroatia, så nå skal vi spille annerledes. Vi skal spille bedre. Vi ønsker å gjøre en bra kamp og sikre tre poeng, sier han.

Norges Fotballforbund melder at det er solgt rundt 14.000 billetter til mandagens kveldskamp på Ullevaal.

Kanskje får de se Martin Ødegaard skrive historie som første 15-åring i en EM-kvalifiseringskamp for senior.

Norge-trener Per Mathias Høgmo ga en liten statusrapport om troppens mest omtalte spiller da han fikk spørsmål om Ødegaard kommer til å spille.

– Martin var god på trening i går, meget god, og det var ikke overraskende. Muligheten for at han slipper til er absolutt til stede, uten at jeg vil gi noen garanti for noe som helst, sa han.

Høgmo understreket at Ødegaard vurderes på lik linje med alle de andre i troppen.

Slik er ståa i Norges gruppe før kveldens kamper:

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.