Forlenget med Molde i hemmelighet

Espen Bugge Pettersen signerte for to nye år med Molde i august. Først nå kan han snakke om sin nye kontrakt.

Espen Bugge Pettersen

HEMMELIG SIGNERING: Det var ytterst få som visste at Espen Bugge Pettersen forlenget avtalen med Molde i august. Først forrige uke ble det kjent i offentligheten. – Helt udramatisk, mener landslagskeeperen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er sånn i klubben at det blir offentlig når Ole Gunnar Solskjær (manager i Molde, journ.anm.) har fortalt om det. Så da blir det sånn, sier Bugge Pettersen til NRK.no.

Landslagskeeperen har vært ut med skade siden mai og denne sesongen er det bare blitt 146 spilleminutter fordelt på to kamper. I cupen har det ikke blitt noe spilletid. Utenlandske klubber har også snust på Bugge Pettersen, men proffdrømmen har gått i vasken på grunn av beinbruddet.

Molde har likevel valgt å forlenge kontrakten til Espen Bugge Pettersen med to år – ut 2015. Papirene ble signert så langt tilbake som august, men både landslagskeeperen og klubben har holdt nyheten hemmelig inntil forrige uke.

Først da Solskjær fortalte om forlengelsen til resten av spillergruppen var nyheten offentlig. Romsdals Budstikke har allerede omtalt den nye kontrakten.

Konkurrent forlenget

– Det er ikke noe dramatikk i det, noen ganger er det slik i fotball. Det har gått litt i stillhet, men det kan være taktiske årsaker. Vi har hatt flere viktige kamper så langt i høst så det er nok for å ha mest mulig ro i gruppen. De har jo også vært i dialog med de andre keeperne i klubben, sier Bugge Pettersen til NRK.no.

Espen Bugge Pettersen på krykker

2013 I VASKEN: Denne sesongen har Bugge Pettersen bare spilt 146 minutter fordelt på to kamper. Beinbruddet i mai satte en tidlig stopper for denne sesongen.

Keeperkonkurrent Ørjan Nyland, som blant annet er blitt tatt ut på A-landslaget i høst, forlenget sin avtale med molde tidligere i høst. Allerede i september ble det kjent at han forlenget med fem år – ut 2018.

Les også: Proffdrøm i vasken etter beinbrudd

– Hvorfor er ikke din forlengelse blitt offentliggjort tidligere?

– Jeg har vært med i gamet så lenge at for meg er det ikke noe hokuspokus. Det viktigste er at jeg visste det. Mine nærmeste har jo også visst om det, sier Bugge Pettersen muntert.

Sotete ruter

Det er ikke første gang Bugge Pettersen opplever hemmelighetskremmeri i Molde. Da han kom til klubben i august 2010 ble han flydd fra Østlandet til Kristiansund. Deretter ble han fraktet i bil med sotete vinduer til Molde. Keeperen bekrefter historien til NRK.no og minnes episoden med humor.

– Molde er en liten by og klubben ønsket å holde lav profil. Det blir lett at ting kommer ut hvis det kommer en fotballspiller her midt i sesongen. Da er det viktig å være diskret, sier han og ler.

Etter det NRK.no erfarer er den nye avtalen verdt i underkant av 1,5 millioner kroner brutto. Dermed forblir han på samme lønnsnivå som i sin nåværende kontrakt. I skattelistene for 2012 står Bugge Pettersen oppført med en nettoinntekt på 1,3 millioner kroner, men dette inkluderer også diverse bonuser.

Tenker ikke landslag

33-åringen holder fortsatt på å trene seg opp etter beinbruddet. 2013-sesongen er en saga blott og cupfinalen mot Rosenborg må han se fra tribuneplass. Landslaget og keeperduell med Rune Almenning Jarstein ser han langt etter.

– Mitt mål er å være tilbake for fullt når oppkjøringen begynner i januar. Landslagsplass eller keeperplassen i Molde er ikke mitt fokus nå. Jeg har mer enn nok med meg selv, sier han.

Skaden har ikke bare vært negativ. På hjemmebane har Bugge Pettersen fått tid til både kone og barn. I fjor hadde han i overkant av 100 reisedøgn.

– Jeg har aldri hatt så mye tid til familien i karrieren. Da jeg først ble skadet har jeg hvert fall fått tid til dem hjemme – og de har vært fornøyd, avslutter han og ler.

Molde-leder Tarje Nordstrand Jacobsen har ikke svart NRK.nos henvendelser.

Fotballnyheter