NRK Meny
Normal

Bryne tok kvalifiseringsplassen

Brynes 1-1 hjemme mot Sparta holdt til kvalifiseringsplassen til Eliteserien. Løv-Ham berget plassen med 2-2 mot Strømsgodset og sendte Pors ned.

 

Bryne-fansen har enda håp om Eliteseriespill neste år
Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix / SCANPIX

Brynes ene poeng var akkurat nok til å holde Hønefoss bak på tabellen og gi hjemme- og bortekamp mot tredje siste lag i eliteserien.

Brynes kamp ble spilt på et regntungt Bryne stadion.

Marius Helle ga Bryne en tidlig ledelse mot Sparta, som i likhet med halve divisjonen spilte for et fortsatt liv på nest øverste nivå i norsk fotball. Daniel Lubienieckis utligning førte imidlertid nervene inn i jærlaget igjen, og et etterlengtet vinnermål kom aldri.

Bodø/Glimt kunne tatt kvalifiseringsplassen dersom de i dag hadde vunnet, og Bryne tapt sin kamp. Men med ett poeng var Bryne sikker uansett. Bodø/Glimt klarte heller ikke vinne i dag, men spilte utrolige 5-5 mot Moss.

Løv Ham berget plassen

Uavgjort var nok også for Løv-Ham, som borte mot serievinneren hentet opp to mål det siste kvarteret og greide 2-2. Poenget berget bergenslaget og sendte Pors Grenland ned i 2. divisjon.

Serietoer Aalesund var ikke like gavmild som sin opprykkskollega i en kamp som for laget var like betydningsløs som Strømsgodsets seriefinale. Med 5-1-seier på Pors kunstgress sørget sunnmøringene for at det blir to divisjoners forskjell mellom lagene neste gang seriefotballen ruller i Norge.

Haugesund vant

Haugesund berget plassen med 2-1-seier over Tromsdalen, som ville havnet under streken dersom Pors hadde tatt poeng. Rapportene fra Porsgrunn, der Aalesund ledet 3-0 ved pause, beroliget imidlertid.

Manglerud/Star slo Hødd 3-1 i et oppgjør mellom to av de fire nedrykkslagene, og la dermed Follo bak seg på tabellen.

Kongsvinger og Sogndal spilte 1-1 i en annen betydningsløs kamp.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.