– Hoppet for å ikke få strøm i beina

NADDERUD (NRK.no): Men den pensjonerte meteorologen Arild Mentzoni slakter Fredrik Brustads hopping.

Fredrik Brustad scoret to og skvatt stort.

Se Fredrik Brustad forklare seg om det bisarre hoppet da lynet slo ned i nærheten av Nadderud.

Stabæk knuste Rosenborg 4-1, men en av snakkisene etter kampen var tomålsscorer Fredrik Brustads reaksjon på et lynnedslag.

– Jeg har jo sett noen Youtube-videoer da, av spillere som har blitt truffet av lynet og blitt liggende på bakken, og så leste jeg et eller annet sted at man skulle hoppe når man ser lynet, så da gjorde jeg det da. Det hadde kanskje vært for sent uansett, men det er bedre bare å prøve, sier han lattermildt til NRK.no.

Den tidligere værmelderen og meteorologen Arild Mentzoni forteller til NRK.no at Brustad i alle fall har rett i en ting. At det ville vært for sent.

– Det er praktisk umulig å klare, forklarer han til NRK.no.

Legg deg ned

– Faren er over når du ser lysglimtet. Vel er fotballspillere raske, men så raske er de ikke, sier han. Mentzoni deler allikevel Brustads bekymring for omgivelsene, og mener det beste å gjøre i slike situasjoner er å avbryte kampen.

– Det er slettes ikke trygt å være ute på en slette når det lyner og tordner, så det er lurt å trekke inn. Et menneske på halvannen meter er det høyeste punktet i nærområdet. Det er ikke nok at det er tribuner eller fjell i nærområdet, sier han, og mener at det tryggeste er enten å legge seg helt ned, eller gå inn.

Brustad spilte en glimrende kamp mot Rosenborg i går, og med to mål har han plassert seg på andreplass i poengligaen, med åtte mål og fem målgivende så langt i sesongen. Bare Vålerengas Vidar Örn Kjartansson har vært mer produktiv enn den lynraske 25-åringen til Stabæk.

Dro til USA

Brustad har hatt en karrierevei litt utenom det vanlige. Istedenfor å satse hardt på fotballen etter ungdomsårene i Norge flyttet han til USA og spilte collegefotball i årene mellom 2008 og 2010.

– Jeg har aldri vært redd for å prøve noe nytt og spennende, så jeg angrer ikke på det altså. Det var en fin erfaring, og fikk opplevd litt studentliv og fotball også. Selve fotballnivået var ikke så supert der borte, men jeg angrer ikke, sier han.

Lynraske Brustad ble snappet opp av Stabæk da han returnerte til Norge, og han forteller at returen ble tøff, nivåmessig.

– Det var et helt annet nivå og det merket jeg veldig. Første året i Stabæk var veldig tøft. Etter det har det gått gradvis oppover, og jeg er veldig happy med det valget jeg gjorde, avslutter han.

Fotballnyheter