NRK Meny
Normal

Bronselaget tilbake i Norge

GARDERMOEN (NRK.no) – Det har vært en fantastisk opplevelse, sier trener Tor Ole Skullerud om EM-bronsen til U21-landslaget. I dag kom det unge landslaget tilbake til Norge.

Johansen

Stefan Johansen og resten av U21-laget er tilbake i Norge etter suksessen i EM.

Tydelig slitne, men strålende fornøyde, ankom de norske U21-gutta Gardermoen mandag formiddag.

Det norske U21-landslaget er tilbake i Norge etter suksessen i U21-EM, der de sikret seg bronse etter at de tapte 0-3 for Spania i semifinalen.

En av de første til å møte pressen var midtbaneyndlingen Stefan Johansen.

– Det er alltid godt å komme hjem. Det er deilig å ta med seg denne prestasjonen nå når vi går tilbake til hverdagen. Å komme på tredjeplass med de lagene vi spilte mot, det er stort, sa Johansen til NRK.no.

Smilte bredt

U21-kaptein Stefan Strandberg har i likhet med Johansen levert et strålende mesterskap i Israel. Rosenborg-stopperen smilte bredt da NRK snakket med ham.

– Hvordan har du opplevde de to ukene i Israel?

– Helt fantastisk, selvfølgelig! Vi er slitne nå, men vi ekstremt fornøyde og stolte over prestasjonene og resultatene, sa Strandberg.

Skryter av samholdet

U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud tok seg god tid med den fremmøtte pressen. Samtidig var han kort og konsis da han ble bedt om å beskrive EM-innsatsen til spillerne.

– De har vært fantastiske. Enestående, sa Skullerud til NRK.

– Det er en fantastisk prestasjon som skal bli veldig vanskelig å kopiere, la U21-sjefen til.

Han legger ikke skjul på hva han mener er hovedgrunnen til at spillerne presterte når det gjaldt som mest.

– Samholdet har vært suksessfaktoren for de gode resultatene. Og så har enkeltspillere stått fram når det har vært nødvendig, sa Skullerud.

– Fremtidens landslag

Også i landslagsledelsen er man imponert over innsatsen til U21-laget.

– Dette har gutta all ære av. De har gjort en fantastisk prestasjon ved å ta bronse, og de er fantastiske ambassadører for norsk fotball. Dette er framtidens landslag, sa blant andre toppfotballsjef Nils Johan Semb til NRK nylig.

Tor-Ole Skullerud førte Norge til en sensasjonell EM-bronse i fotball for U-21 lag. Han har vært trener siden han var 27, og en gang i fremtida vil han gjerne ha jobben til Drillo. Reporter: Marius Skjelbæk

VIDEO: Er Skullerud norges fremtidige landslagstrener?

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.