Slik endte brødrene opp på hvert sitt VM-lag

Det er isfront mellom brødrene Kevin-Prince og Jerome Boateng, som spiller på hvert sitt landslag. I dag møtes de til dyst.

FBL-WC2010-GHA-GER-TRAINING-BOATENG

Brødrene Kevin-Prince Boateng (t.v.) og Jerome Boateng møtes til dyst med sine respektive lag onsdag.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

I onsdagens VM-kamp møtes Ghana og Tyskland til dyst. For to av spillerne blir møtet ekstra spesielt. Ghanas angriper Kevin Prince-Boateng og Tysklands forsvarstalent Jerome Boateng er nemlig halvbrødre.

- Jeg vet ikke hvordan pappa skal avgjøre hvem han skal heie på, men han er like spent som Kevin og meg, sier Jerome Boateng til ghanafa.org.

Om begge spiller blir kampen tidenes første brødreduell i et VM.

Nrksport.no følger Ghana-Tyskland spark for spark kl. 20.30

Ghanesisk far

De to spillerne har felles ghanesisk far. De hadde mye kontakt i oppveksten, og spilte begge for Hertha Berlin. Deretter skiltes de.

For Jerome sin del gikk veien fra Hertha videre til Hamburger SV. Her gjorde han seg bemerket som en solid forsvarsspiller og fikk raskt fast plass. Etter 75 kamper for Hamburg ble han solgt til Manchester City i juni i år.

Han debuterte for det tyske landslaget i oktober i fjor og har spilt fem landskamper siden den gang. Jerome Boateng er barnebarn av legenden Helmut Rahn som avgjorde VM-finalen i 1954 til Tysklands fordel.

Byttet pass

Kevin-Prince gikk fra Hertha til Tottenham i 2007. Her spilte han to sesonger, før han ble lånt ut til Borussia Dortmund. Derfra gikk turen videre til Portsmouth,hvor han fortsatt spiller.

Kevin-Prince har spilt en rekke u-landskamper for Tyskland, men klarte aldri å etablere seg på a-landslaget. Sugen på mer landslagsspill valgte han derfor å si fra seg sitt tyske statsborgerskap og heller velge samme pass som sin far.

Rask debut

Han fikk godkjent sitt bytte av FIFA så sent som 12. mai i år og ble med en gang plukket ut i Ghanas VM-tropp. 5. juni debuterte han for sitt nye hjemland i en treningskamp mot Latvia.

Så langt har han vært med på begge Ghanas kamper. Broren Jerome, derimot, har ikke vært på banen for Tyskland.

(saken fortsetter under bildet)

SOCCER-WORLD

Kevin-Prince Boateng fortviler etter en miss mot Australia.

Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters

Isfront

Nå har de to brødrene ikke snakket sammen på over en måned. Uroen startet under årets FA-cupfinale, da Kevin-Prince knuste til og skadet tyske Michael Ballack. Taklingen ga rødt kort, satte Ballack ut av VM-sluttspillet, og skapte stort oppstyr i Tyskland.

Les: Ballack: - Han gjorde det med vilje

Jerome gikk ut og forsvarte broren, men sa også at det røde kortet var riktig idømt. Det likte ikke Kevin-Prince.

- Siden det har vi ikke snakket sammen. Jeg var ikke fornøyd, og sa vi skulle gå hver vår vei, sa Kevin-Prince Boateng til Sportsbild.de etter hendelsen.

- Interesserer meg ikke lenger

Jerome har også fått nok av halvbroren sin.

- Kevin sa til meg at vi har hver vår familie, du har din og jeg har min. Det ble for mye for meg. Nå bryr jeg meg ikke om hva han gjør. Det interesserer meg ikke lenger, sier Jerome Boateng til Hamburger Morgenpost.

(saken fortsetter under bildet)

South Africa Germany WCup Soccer

Jerome Boateng på tysk trening. Så langt er det kun på treningsfeltet han har vært i aksjon under årets fotball-VM.

Foto: Gero Breloer / Ap

Men isfronten varer neppe evig.

- Etter kampen kommer jeg til å møte ham, klemme ham og ta ham i hånda. Det er VM, og en god mulighet til å legge ting bak seg, sier Kevin-Prince.

Brødre i VM

Det er ikke helt uvanlig at brødrepar står på samme side i en VM-kamp. Blant annet vil mange nordmenn huske da Tore André Flo og Jostein Flo spilte sammen i VM i 1998, og faktisk har vi til og med en brødretrio i årets VM, Palacios-brødrene fra Honduras. Mer sjeldent er det at brødre spiller på hvert sitt lag.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp