NRK Meny
Normal

Brennhete Bale terroriserte Inter: – Vi viste fantastisk angrepsfotball

Gareth Bale (23) fortsetter å pøse inn mål for Tottenham. Nå ble han igjen hovedpersonen da Inter Milan fikk et svært vanskelig utgangspunkt i Europaligaens åttedelsfinale.

Bale

Her feirer Gylfi Sigurdsson (t.v.) og Gareth Bale 2-0-målet til islendingen mot Inter Milan.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Bale2

Gareth Bale rakk også å markere seg med et gult kort for filming på White Hart Lane.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

– Vi spilte bra og satte tempoet fra start. Vi gjorde det vanskelig for dem, og det ble et godt resultat. Det er fint å få et mål, og nå tar vi med oss et godt utgangspunkt, sier Bale til BBC etter kampen.

Og det var ikke første gang Bale fikk æren av å nedsable italienerne.

Lynvingen fikk nemlig – i manges øyne – sitt store gjennombrudd da han scoret tre mål i Milano i 2010.

Selv om det ble tre trøstemål i 4-3-tapet, var det en hel verden som hyllet venstrevingen for hvordan han rundspilte selveste Maicon på høyrebacken.

I returoppgjøret to uker senere gjorde han alt annet enn å score, og med to målgivende pasninger ble Inter sendt hjem med 3-1.

Tre år senere var waliseren igjen like brennhet:

  • Kun fem minutter tok det før Bale sendte londonerne i ledelsen. Waliseren hang høyest og lengst i lufta, og headet ballen bak en sjanseløs Samir Handanovic.
  • I det 52. minutt fikk han vist frem venstrefoten fra hjørnesparket: Med utsøkt presisjon fant han Jan Vertonghen helt umarkert i feltet. Belgieren hadde ingen problemer med å sette inn 3-0.

Waliseren rakk også å skape flere farlige situasjoner både sentralt og på kanten, og etter 15 minutter ble lynvingen belønnet med gult kort etter å ha falt tilsynelatende lett innenfor 16-meteren.

– Greit at Gareth Bale ikke startet med skihopp. Hadde neppe stått fjellstøtt etter landing. Faller lett, men scorer enda lettere, skriver tidligere fotballtrener og nå Cmore-ekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Det gule kortet gjør at Bale må stå over returkampen i Milano.

Flere Inter-sjanser

Inter Milan var ved flere anledninger nære ved å overliste Brad Friedel og ta med seg ett eller to viktige bortemål hjem til Milano.

I førsteomgang var Ricky Álvarez plutselig helt alene med Friedel, men argentineren banket isteden ballen én meter til side for målet.

Etter pause var innbytteren Palacio også alene med keeperen, men denne gangen vartet 41 år gamle Friedel opp med en feberredninig.

– Det var 90 minutter med fantastisk angrepsfotball, vi reduserte sjansene deres og det var en stor europeisk kveld. Men vi er ikke videre ennå, og San Siro er et vanskelig sted å besøke, sier Andre Villas-Boas til BBC.

Bale allerede historisk

Gareth Bale har nå scoret tolv mål på sine ti siste kamper for Tottenham og Wales.

Sist Premier League-kamp mot Arsenal satte han rekord for flest mål (16) scoret av en walisisk spiller i én og samme sesong, ifølge Infostrada.

Bale

Den gang da: Her har Gareth Bale nettopp snurret rundt med Maicon på White Hart Lane i 2010.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.