Brennhete Bale terroriserte Inter: – Vi viste fantastisk angrepsfotball

Gareth Bale (23) fortsetter å pøse inn mål for Tottenham. Nå ble han igjen hovedpersonen da Inter Milan fikk et svært vanskelig utgangspunkt i Europaligaens åttedelsfinale.

Bale

Her feirer Gylfi Sigurdsson (t.v.) og Gareth Bale 2-0-målet til islendingen mot Inter Milan.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Bale2

Gareth Bale rakk også å markere seg med et gult kort for filming på White Hart Lane.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

– Vi spilte bra og satte tempoet fra start. Vi gjorde det vanskelig for dem, og det ble et godt resultat. Det er fint å få et mål, og nå tar vi med oss et godt utgangspunkt, sier Bale til BBC etter kampen.

Og det var ikke første gang Bale fikk æren av å nedsable italienerne.

Lynvingen fikk nemlig – i manges øyne – sitt store gjennombrudd da han scoret tre mål i Milano i 2010.

Selv om det ble tre trøstemål i 4-3-tapet, var det en hel verden som hyllet venstrevingen for hvordan han rundspilte selveste Maicon på høyrebacken.

I returoppgjøret to uker senere gjorde han alt annet enn å score, og med to målgivende pasninger ble Inter sendt hjem med 3-1.

Tre år senere var waliseren igjen like brennhet:

 • Kun fem minutter tok det før Bale sendte londonerne i ledelsen. Waliseren hang høyest og lengst i lufta, og headet ballen bak en sjanseløs Samir Handanovic.
 • I det 52. minutt fikk han vist frem venstrefoten fra hjørnesparket: Med utsøkt presisjon fant han Jan Vertonghen helt umarkert i feltet. Belgieren hadde ingen problemer med å sette inn 3-0.

Waliseren rakk også å skape flere farlige situasjoner både sentralt og på kanten, og etter 15 minutter ble lynvingen belønnet med gult kort etter å ha falt tilsynelatende lett innenfor 16-meteren.

– Greit at Gareth Bale ikke startet med skihopp. Hadde neppe stått fjellstøtt etter landing. Faller lett, men scorer enda lettere, skriver tidligere fotballtrener og nå Cmore-ekspert Lars Tjærnås på Twitter.

Det gule kortet gjør at Bale må stå over returkampen i Milano.

Flere Inter-sjanser

Inter Milan var ved flere anledninger nære ved å overliste Brad Friedel og ta med seg ett eller to viktige bortemål hjem til Milano.

I førsteomgang var Ricky Álvarez plutselig helt alene med Friedel, men argentineren banket isteden ballen én meter til side for målet.

Etter pause var innbytteren Palacio også alene med keeperen, men denne gangen vartet 41 år gamle Friedel opp med en feberredninig.

– Det var 90 minutter med fantastisk angrepsfotball, vi reduserte sjansene deres og det var en stor europeisk kveld. Men vi er ikke videre ennå, og San Siro er et vanskelig sted å besøke, sier Andre Villas-Boas til BBC.

Bale allerede historisk

Gareth Bale har nå scoret tolv mål på sine ti siste kamper for Tottenham og Wales.

Sist Premier League-kamp mot Arsenal satte han rekord for flest mål (16) scoret av en walisisk spiller i én og samme sesong, ifølge Infostrada.

Bale

Den gang da: Her har Gareth Bale nettopp snurret rundt med Maicon på White Hart Lane i 2010.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Fotball

 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP