NRK Meny
Normal

Brenner for talentene

Den nyansatte toppfotballsjefen, Nils Johan Semb, vil gjøre morgendagens fotballspillere bedre. Hør intervju i saken.

Nils Johan Semb
Foto: NRK

- Vi må skape en bedre fotballhverdag for unge spillere. Hvis de får trent mer og med bedre kvalitet vil vi lage bedre toppspillere i fremtiden, sier Nils Johan Semb i et langt intervju med NRK.

- Det trenger ikke å være noen spissing for at seks, syv og åtte- åringer får et fint tilrettelagt tilbud i forhold til sitt ståsted i øyeblikket, sier Semb som har store ambisjoner for norsk fotball i fremtiden.

Hør Knut Nesbøs intervju med toppfotballsjefen her:

Hør: Toppfotballsjefen om sine mål

Morgensdagens fotballspillere

Den tidligere landslagssjefen er klar på at de kortsiktige resultatene for landslaget til en viss grad styres av tilfeldigheter. Det viktigste i den nye jobben, mener Semb, er morgendagens fotballspillere.

- Det er viktig å skape prosessene i forhold til det som er morgendagens fotballspillere. Det jeg brenner for er å gjøre morgensdagens fotballspillere bedre enn de vi har klart å lage i dag. Da er spillerutvilking og trenerutvikling stikkordene, sier han.

Landslagssjef

Men Semb har også en jobb å gjøre på kort sikt og det er å få på plass en ny landslagssjef. Men han vil ikke oppgi noe nøyaktig tidspunkt for når det eventuelt skal skje.

- Jeg jobber knallhardt for at det ikke skal ta for lang tid. Men hvor lang tid det tar vil jeg ikke si. Jeg skal gjøre jobben grundig, sier Semb til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.