Breivik gir råd

Den påtroppende landslagssjefen for kvinnelandslaget i fotball, Eli Landsem, får råd av tidligere landslagstrener i håndball, Marit Breivik.

Marit Breivik
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Landsem er i full gang med å forberede seg til jobben som Bjarne Berntsens etterfølger, og er sammen Breivik i Finland der de følger fotball-EM.

Den mangeårige håndballtreneren er nå coach for ballidretter i Olympiatoppen, og skal dele av sin kompetanse.

- Det er først og fremst erfaringene om at det går an å prestere på topp internasjonalt, og hva vi har gjort for å komme på det nivået. I tillegg er det for å utvide horisonten å ta i mot kompetanse fra Olympiatoppen og fra andre idretter, sier Marit Breivik til NRK.

Eli Landsem

Eli Landsem

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Eli Landsem tar over det norske kvinnelandslaget i fotball 1. oktober, og da er det godt å få noen råd fra en som har lang erfaring som trener.

- Jeg synes at det er kjempepositivt. Hun innehar en kompetanse som vi må dra nytte av, så det er det bare plusser med, sier Eli Landsem.

Når tror du at du får bruk for den kompetansen?

- Det vil jeg bruke i det daglige arbeidet. Hun har mye erfaring fra mesterskap og mye rutine når det gjelder å jobbe med landslag på de fleste områder, så det gleder jeg meg til, legger Landsem til.

Fotballnyheter