NRK Meny
Normal

Brasiliansk fotballstjerne tatt for doping

Midtbanespilleren Fred (22) skal ha levert en positiv dopingprøve under sommerens Copa América.

Fred

DOPTATT: Fred (t.h.) har testet positivt på det forbudte stoffet Hydroklortiazid. Her sammen med Willian på en Brasil-trening i midten av juni.

Foto: NELSON ALMEIDA / Afp

Det skriver ESPN sent mandag kveld. De melder videre at resultatene fra Freds B-prøve vil bli offentliggjort senere i dag, tirsdag.

A-prøven viser at Fred, eller Frederico Rodrigues de Paula Santos som han egentlig heter, testet positivt på det vanndrivende stoffet Hydroklortiazid.

Stoffet kan brukes for å skjule spor etter andre dopingmidler.

– Vi avventer resultatene. Foreløpig er alt konfidensielt, sier lege Rodrigo Lasmar i det brasilianske laget til globo.com.

22-åringen ble hentet inn i den brasilianske landslagstroppen til det søramerikanske mesterskapet da en skade satte Wolfsburgs defensive midtbanespiller Luiz Gustavo (28) ut av spill.

Fred, som til daglig spiller i den ukrainske klubben Sjakhtar Donetsk, spilte fra start mot Peru (2-1-seier) og Colombia (0-1-tap) i gruppespillet.

I sistnevnte kamp ble den offensive midtbanespilleren byttet ut i pausen, og siden var han ubenyttet reserve mot Venezuela (2-1-seier) og i kvartfinaletapet for Paraguay.

Fred ble hentet til Sjakhtar Donetsk i 2013 etter syv mål på 33 kamper for Internacional i hjemlandet. I Ukraina står 22-åringen med tre mål på 41 kamper.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia