Brasiliansk fotballstjerne tatt for doping

Midtbanespilleren Fred (22) skal ha levert en positiv dopingprøve under sommerens Copa América.

Fred

DOPTATT: Fred (t.h.) har testet positivt på det forbudte stoffet Hydroklortiazid. Her sammen med Willian på en Brasil-trening i midten av juni.

Foto: NELSON ALMEIDA / Afp

Det skriver ESPN sent mandag kveld. De melder videre at resultatene fra Freds B-prøve vil bli offentliggjort senere i dag, tirsdag.

A-prøven viser at Fred, eller Frederico Rodrigues de Paula Santos som han egentlig heter, testet positivt på det vanndrivende stoffet Hydroklortiazid.

Stoffet kan brukes for å skjule spor etter andre dopingmidler.

– Vi avventer resultatene. Foreløpig er alt konfidensielt, sier lege Rodrigo Lasmar i det brasilianske laget til globo.com.

22-åringen ble hentet inn i den brasilianske landslagstroppen til det søramerikanske mesterskapet da en skade satte Wolfsburgs defensive midtbanespiller Luiz Gustavo (28) ut av spill.

Fred, som til daglig spiller i den ukrainske klubben Sjakhtar Donetsk, spilte fra start mot Peru (2-1-seier) og Colombia (0-1-tap) i gruppespillet.

I sistnevnte kamp ble den offensive midtbanespilleren byttet ut i pausen, og siden var han ubenyttet reserve mot Venezuela (2-1-seier) og i kvartfinaletapet for Paraguay.

Fred ble hentet til Sjakhtar Donetsk i 2013 etter syv mål på 33 kamper for Internacional i hjemlandet. I Ukraina står 22-åringen med tre mål på 41 kamper.

Fotballnyheter