NRK Meny
Normal

Brasil slo Nord-Korea 2-1

Brasil slo Nord-Korea 2-1, men det tok sin tid før de fikk i gang spillet de er kjent for.

NRKsport fulgte kampen: Brasil - Nord-Korea

De brasilianske stjernene hadde selvfølgelig ballen mest i kampen, men de måtte ha over en omgang for å bli varme i kalde i Johannesburg. I løpet av kvelden krøp nemlig kvikksølvet i gradestokken ned mot frysepunktet.

Hva synes du om kampen? Diskuter nederst i saken!

Nord-Korea spilte jevnt mot Brasil i godt over en omgang. En snorrett forsvarsfirer, hardtarbeidene midtbanespillere og raske spisser gjorde at Brasil måtte slite mer enn de kanskje hadde trodd på forhånd.

- De spilte veldig defensivt, men det gjelder å være tålmodig når man ikke får mål. Vi vant likevel til slutt og kan nå løfte blikket å se mot neste kamp, sa Robinho etter kampen.

- Jeg bare skjøt

I det 55. minuttet var det likevel klart for brasiliansk scoring, og den kom etter en tabbe av keeper Ri Myong Guk som Maicon utnyttet med kirurgisk presisjon.

Backen kom ned til dødlinja og så at målvakten hadde forlatt stolpen for å ta en eventuelt innlegg, han valgte derfor et knallhardt skudd som gikk på innsiden av Guk.

- Jeg var helt utkjørt, så jeg skjøt bare, sa Maicon, som mente temperatur rundt nullpunktet slett ikke var noen fordel for Brasil.

Glimt av storhet

Etter det så det ut som mye av luften gikk ut av nordkoreanerne og vi fikk ved enkelte tilfeller se glimt av sambafotball. Pasningen fra Robinho i forkant av 2-0-målet var et slikt tilfelle. Elano mottok ballen på kanten av 16-meteren og satte den kontrollert i det lengste hjørnet.

Reduserte

SOCCER-WORLD/

Ji Jun Nam jublet for reduseringen

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Brasil regnet da med at det var greit, men glemte å jobbe hjem på Nord-Koreas kontring minuttet før slutt. Ji Jun Nam reduserte med et flott mål, men målet kom litt for seint og Brasil sikret seg viktige poeng i "dødens gruppe".

Nord-Korea viste Portugal og Elfenbenskysten ikke kan ta poengene for gitt når lagene møtes i de neste kampene, selv om det bare er landets andre gang i et VM-sluttspill.

Les: Målløst for Ronaldo og Drogba

Brasil er fortsatt et godt stykke unna storform, men det er også tidlig i mesterskapet for laget som jakter sin sjette VM-tittel.

Følg NRK på Facebook

Resultater, tabeller og kamtidspunkt

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.