Brasil-seier i VM-kvaliken

Brasil vant mot Chile i natt i den søramerikanske VM-kvalifiseringen.

Gonzalo Jara og Robinho
Foto: VICTOR RUIZ CABALLERO / REUTERS

Brasil vant 3-0 borte.

Fabiano laget to mål. mens Robinho scoret et.

Brasil ligger nå på andre plass i den søramerikanske VM-kvalifiseringen. To poeng bak Paraguay.

Brasil skuffet i OL og har innledet smårufsete i VM-kvaliken, men anført av Luis Fabiano ble det fart på sakene mot Chile. Sevilla-spissen scoret to mål og hadde en målgivende da Brasil klatret til annenplass i den søramerikanske VM-kvaliken med tremålsseier i Santiago natt til mandag.

- En taktisk perfekt kamp. Vi klarte å nekte dem rom samtidig som vi skapte plass for våre egne kontringer, sa Brasils landslagssjef Dunga.

Seieren var etterlengtet for ham etter bare bronsemedalje i OL og en variabel innledningen på kvalifiseringen.

Byttet ut Ronaldinho

Mot spillets gang headet Luis Fabiano inn 1-0 på et frispark fra Ronaldinho etter 21 minutter. Ronaldinho misbrukte et straffespark etter 36 minutter, men Chiles håp ble langt på vei knust rett før sidebytte da Luis Fabiano foret Robinho med en fin pasning slik at Manchester City-spilleren kunne doble ledelsen.

Åtte minutter før slutt avgjorde Luis Fabiano det hele med et soloraid som Chile-forsvareren Gary Medel aldri fikk stoppet. Tidlig i 2. omgang ble Brasil redusert til ti mann da Kleber ble utvist for to gule kort. Dunga overrasket de fleste med å ta ut Ronaldinho til fordel for Juan. Byttet var av taktiske årsaker, og ble akseptert av Milan-spilleren.

- Reaksjonen hans var veldig fin. Han er ikke bare en av verdens beste spillere, men også stor som menneske, mente Dunga.

Fysiske mangler

Paraguay leder den søramerikanske VM-kvaliken med 14 poeng etter sju runder. Brasil er toer med 12. Det samme har Argentina på tredjeplass, mens Uruguay har den siste direkteplassen med sine 11 poeng. Colombia har femteplassen så langt med 10 poeng. Lag nummer fem må ut i omspill mot et lag fra CONCACAF-gruppen.

Chile står også med 10 poeng og VM-håpet er ikke knust.

- Vi ble straffet for fysiske mangler i forsvaret vårt. Offensivt er jeg fornøyd. Angrepet viste potensial, selv om vi ikke scoret, sa Chile-trener Marcelo Bielsa.

Fotballnyheter