NRK Meny
Normal

Brasil i full sippekrangel: – Nå er det nok

De brasilianske stjernene har gang på gang felt tårer under fotball-VM på hjemmebane. Nå har tidligere Brasil-spillere fått nok, og krever at Neymar og Co. skjerper seg.

De brasilianske stjernene har gang på gang felt tårer under fotball-VM på hjemmebane.

Neymar og de andre brasilianske stjernene har vist mye følelser i løpet av VM. Det har satt sinnet i kok blant enkelte legender.

Laster innhold, vennligst vent..
Brazil Soccer WCup Brazil Chile

Julio Cesar og David Luiz gråt sammen etter seieren mot Chile. Cesar, som ble den store helten, innrømmer at han gråt både før og etter kampen.

Foto: Manu Fernandez / Ap

– Spillerne må slutte å gråte og begynne å fokusere på fotballen. Jeg kan forstå Julio Cesars gledestårer, men nå må de gå ut på banen med blod i øynene, sier tidligere Brasil-spiller Cafú, ifølge Expressen.

Gråtebildene av Brasil-stjernene har gått verden over de siste ukene. Flere av lagets spillere, blant andre lagets ener Neymar, har felt tårer allerede før kamp – mens nasjonalsangen har runget utover arenaene.

Straffekonken mot Mexico ble også i overkant følelsesladet for spillerne som rett og slett brøt sammen da de så vidt gikk videre til kvartfinale.

– Nå er det nok!

Tårene har blitt en enorm snakkis i Brasil før kveldens kvartfinalekamp mot Colombia, og flere fotball-legender har uttalt seg i mediene.

– Scolari (Brasil-trener) må løse dette problemet, sier Cafú.

Carlos Alberto Torres, Brasil-kaptein under VM i 1970, synes det er pinlig å se spillerne oppløst i tårer kamp etter kamp.

– Laget gråter når de synger nasjonalsangen, når de får vondt og når de skyter straffer. Kom igjen, slutt å gråte! Nå får det være nok, tordner Torres ifølge The Telegraph.

Det er liten tvil om at landslagsspillerne har et enormt press på seg under VM på hjemmebane – og mange mener det er nettopp derfor tårene triller nedover kinnene på superstjernene.

Torres mener presset ikke er god nok grunn.

– De burde være forberedt på det her, sier den tidligere Brasil-kapteinen.

Thiago Silva forsvarer gråtingen

På torsdagens pressekonferanse måtte Brasil-kaptein Thiago Silva svare på flere spørsmål om hans egne følelsesutbrudd.

– De som kritiserer meg kjenner ikke meg og vet ikke hvordan min hverdag er. Jeg er et følsomt menneske og det er bare slik jeg er. Jeg blir bare sterkere av å vise følelser på banen, sier Silva ifølge Expressen.

PSG-stjernen innrømmer at han selv kjente tårene trenge på etter åttedelsfinalen mot Chile.

– Jeg ga alt jeg hadde mot Chile og etter en sånn innsats blir man ekstra følsom, sier Silva.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 Thiago Silva (R)

Thiago Silva (t.h.) og Fernandinho hadde et lite øyeblikk før straffekonken mot Chile.

Foto: VANDERLEI ALMEIDA / Afp

Hentet inn sportspsykolog

Brasilianske medier melder at det faktisk har gått så langt at landslagsledelsen har sett seg nødt til å hente inn sportspsykolog Regina Brandão for å snakke med spillerne.

Brandão har selv forsøkt å avdramatisere det hele og sier at møtet med spillerne har vært planlagt lenge. Men hun legger ikke skjul på at spillerne ønsker mye kontakt med henne.

– Jeg snakker hele tiden med spillerne. Vi har kontakt via WhatsApp (en chat-app), på telefon og e-post, sier hun ifølge The Telegraph.

Trener Luiz Felipe Scolari mener at den svært følsomme spillergruppen ikke er et problem, og forklarer pressen at alle mennesker har ulike måter å vise følelser på.

– Noen ber til Gud, mens andre viser følelser på andre måter. Jeg gjør det ved å kysse halskjedet mitt. Folk må ha respekt for dét, sier Scolari.

Nå er det store spørsmålet: Får vi se gledestårer eller triste tårer etter kveldens kvartfinale mot Colombia? Svaret får vi om ikke så altfor lenge.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter