NRK Meny
Normal

Branns femte hjemmeseier

Brann vinner alltid hjemme. 2–0 over Start var den femte av fem mulige hjemmeseirer for bergenserne i år.

Tomasz Sokolowski

Tomasz Sokolowski jubler etter å ha gitt Brann ledelsen. Siden så ikke bergenserne seg tilbake

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg aner ikke hva som skjer når vi spiller på hjemmebane, men det er uansett godt og viktig at vi vinner, sa en glad Tomasz Sokolowski til C More.

Seieren førte Brann til andreplass på tabellen. Det kan det takke hjemmeformen og 100 prosent uttelling hjemme på Brann stadion for. På bortebane står de med tap i alle tre kampene de har spilt, og de har bare ett mål på de tre kampene.

Det lover ikke bra foran toppkampen mot Strømsgodset i Drammen søndag.

Kampen torsdag var jevnspilt i første omgang, men Brann var hakket hvassere når de angrep. Tomasz Sokolowski og Armin Askar traff målet, det gjorde ingen Start-spillere. I tillegg satte Askar ballen i stolpen i sluttminuttene.

Pjotr betyr trygghet

Dessuten har Brann Pjotr Leciejewski i mål. Han var tilbake etter å ha stått over mot Sogndal søndag, og det betydde mye trygghet i Brann-forsvaret. I første omgang sørget han for at Brann beholdt sin ledelse med flere førsteklasses redninger.

Derfor var det sjelden tvil om hvor poengene skulle havne i Mons Ivar Mjeldes første besøk på Brann stadion som trener for gjestenes lag. Branns sentrallinje Leciejewski – Korscmar – Badji – Huseklepp spilte en solid kamp.

Dermed hjalp det lite at Start i lange perioder var minst like gode i banespillet som hjemmelaget. De var egentlig uten sjanser til poeng.

Mons Ivar Mjeldes mannskap var bra med i første omgang, men kvalitetsforskjellen på lagene ble større og større utover i andre omgang

Like stor jubel som målscorerne fikk også Håkon Lorentzen da han fikk fire-fem minutter i sin eliteseriedebut. Han er bare 15 år gammel, og erstattet Erik Huseklepp.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.