NRK Meny
Normal

Branns femte hjemmeseier

Brann vinner alltid hjemme. 2–0 over Start var den femte av fem mulige hjemmeseirer for bergenserne i år.

Tomasz Sokolowski

Tomasz Sokolowski jubler etter å ha gitt Brann ledelsen. Siden så ikke bergenserne seg tilbake

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg aner ikke hva som skjer når vi spiller på hjemmebane, men det er uansett godt og viktig at vi vinner, sa en glad Tomasz Sokolowski til C More.

Seieren førte Brann til andreplass på tabellen. Det kan det takke hjemmeformen og 100 prosent uttelling hjemme på Brann stadion for. På bortebane står de med tap i alle tre kampene de har spilt, og de har bare ett mål på de tre kampene.

Det lover ikke bra foran toppkampen mot Strømsgodset i Drammen søndag.

Kampen torsdag var jevnspilt i første omgang, men Brann var hakket hvassere når de angrep. Tomasz Sokolowski og Armin Askar traff målet, det gjorde ingen Start-spillere. I tillegg satte Askar ballen i stolpen i sluttminuttene.

Pjotr betyr trygghet

Dessuten har Brann Pjotr Leciejewski i mål. Han var tilbake etter å ha stått over mot Sogndal søndag, og det betydde mye trygghet i Brann-forsvaret. I første omgang sørget han for at Brann beholdt sin ledelse med flere førsteklasses redninger.

Derfor var det sjelden tvil om hvor poengene skulle havne i Mons Ivar Mjeldes første besøk på Brann stadion som trener for gjestenes lag. Branns sentrallinje Leciejewski – Korscmar – Badji – Huseklepp spilte en solid kamp.

Dermed hjalp det lite at Start i lange perioder var minst like gode i banespillet som hjemmelaget. De var egentlig uten sjanser til poeng.

Mons Ivar Mjeldes mannskap var bra med i første omgang, men kvalitetsforskjellen på lagene ble større og større utover i andre omgang

Like stor jubel som målscorerne fikk også Håkon Lorentzen da han fikk fire-fem minutter i sin eliteseriedebut. Han er bare 15 år gammel, og erstattet Erik Huseklepp.

Fotballnyheter