Normal

Brann vant Mjeldes siste kamp

Det ble ingen målfest på Ullevaal, men Vålerenga sløste med sjanser da de ble slått av Brann.

Rudolph Austin jubler etter sin drømmescoring under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Brann
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Brann vant 1-0 i Mons Ivar Mjeldes siste kamp som Brann-trener, mens Vålerenga har en lang vei å gå om de skal ha noen sjanse mot Stabæk i cupfinalen.

Ingen av lagene hadde mye å spille for i årets siste seriekamp. Brann lå på 8 plass, og Vålerenga på 9 plass før oppgjøret. Begge lagene hadde 30 poeng, og spilte først og fremst for å holde det andre laget bak seg på tabellen.

Mons Ivar Mjeldes siste dag på jobben som trener i Brann

Mons Ivar Mjeldes siste dag på jobben som trener i Brann

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Frisparkmål fra Austin

Det var det bortelaget Brann som lyktes best med i den første omgangen. Brann stilte med uvant mannskap grunnet mange skader, men de var mest aggressive, og vant de fleste duellene.

Etter 17 minutter fikk de utteling da Rudolph Austin tok ett frispark 18 meter fra VIF-målet. Jamaicaneren startet på topp i kveldens kamp, og gjorde ingen feil da han skrudde ballen over muren og til høyre for Troy Perkins i Vålerenga-målet.

Andresen tilbake

Vålerenga hadde Martin Andresen tilbake etter skadefravær, men kapteinen klarte ikke å prege kampen. Vålerenga skapte lite, men hadde noen sjanser til å utligne. Fredheim Holm var nærmest da han knallet ballen i tverrliggeren via fingertuppene til Brann-keeperen.

I den andre omgangen fikk vi se et mye mer offensivt Vålerenga. De presset Brann bakover på banen, og etter hvert kom sjansene.

Fire ganger i tverrliggeren

Vålerenga er det laget i tippeligaen som har scoret færrest mål på hjemmebane av alle, med kun 14 mål i år. I kveld hadde de ikke marginene på sin side i da de gang på gang traff treverket bak Brann-målvakten.

Først var det Fredheim Holm som etter 74 minutter traff tverrliggeren bak Brann-keeper Thorbjørnsen. Like etter var Sæternes på plass med en heading i stolpen, og minutter etter var det Moa som avsluttet i tverrliggeren.

Mjelde fornøyd med siste kamp

Vålerenga viste stor innsats for å få utligningen, men Brann la seg bakpå og avsluttet årets sesong med en borteseier.

Det var avtroppende Brann-trener Mons Ivar Mjelde fornøyd med.

- Det er rørende og jeg har blitt satt pris på både her og hjemme i Bergen forrige uke. Det beste i dag var at noen av guttene som ikke har spilt så mye fikk sjansen. Det var deilig å avslutte med en seier. Det har noe å si, og den siste kampen er på en måte starten på neste sesong. Det ble en fin måte å avslutte på og jeg vil takke alle som har støttet meg sammen med min kone og barn, sa Mjelde til TV2 etter sin siste kamp som Brann-trener.

Vålerenga har en del å jobbe med før cupfinalen om en uke, noe trener Tor Olav Skullerud ikke la skjul på etter kampslutt.

- Vi hadde sjanser nok til å score, så uavgjort hadde vært greit. Det var store sjanser vi misbrukte og på en normal dag så setter vi dem. Det er skuffende at vi taper i dag, men vi får håpe at en uke til gjør oss ordentlig klar for cupfinalen, sa han til TV2 etter kampen.

Fotballnyheter