Hopp til innhold

Brann nærmere nedrykk: – Det er uhørt bittert

Det ble en ny helsvart kveld for Brann da de tapte mot Start. Bergensklubben begynner å få svært dårlig tid på å komme seg ut av nedrykksstriden.

Bergen 20141005.Eliteserien fotball 2014: Brann - Start.0-1 ved Starts Matth’as Vilhj‡lmsson i eliteseriekampen mellom Brann og Start på Brann stadion søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Erik Huseklepp og de andre Brann-spillerne fikk ikke veldig mye å juble for i kampen mot Start hjemme i Bergen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er uhørt bittert å tape her i dag, men vi har ennå muligheten til å bli i eliteserien, sier Brann-trener Rikard Norling til TV 2 etter tapet mot Start.

rikard

Brann-trener Rikard Norling sier at laget våknet altfor sent mot Start.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Da Marcus Pedersen reduserte for Brann ni minutter for slutt øynet nok mange håp om en sen snuoperasjon i Bergen. Laget virket å få fornyet tenning av målet og begynte å spille seg til flere gode sjanser, men det manglet både presisjon og tid.

Våknet for sent

Daniel Mojsov fikk den største muligheten da han fikk tak i en retur like foran mål, men han satte skuddet rett på keeper Terje Reinertsen.

Norling medgir at laget våknet altfor sent mot Start.

– I første halvdel får vi det ikke til. Vi har en idé om hva vi skal gjøre, men vi åpner midtbanen for mye og har ikke kontroll. I andreomgang gjør vi bytter og forandret formasjonen, sier treneren til TV 2.

Det er spesielt en begredelig hjemmeform som gjør at Brann styrer mot nedrykk. Søndagens tap var klubbens niende på eget gress og den 15. totalt i serien.

Dermed ligger Brann fortsatt på nest sisteplass i eliteserien, men de finner håp i at det er svært jevnt i bunnen av tabellen - og Branns siste kamper er mot flere andre bunnlag. Brann møter Sarpsborg 08, Bodø/Glimt, Sogndal og Haugesund i de gjenstående rundene.

Satte ballen i eget mål

De fremmøtte i Bergen var tydelig misfornøyd med hva hjemmelagets spillere leverte mot Start. Da islandske Matthías Vilhjálmsson scoret 18 minutter ut i kampen på et innlegg fra landsmann Gudmundur Kristjánsson, så flere av Brann-tilhengerne rødt.

Frustrerte hjemmesupportere begynte å synge «Vi krever innsats» til spillerne. Det så ut til å hjelpe i en periode, men så gikk vertene på en ny smell.

I det 58. minutt fikk Azar Karadas en kjempesjanse til å redusere. Et frispark ble slått på bakerste stolpe til en umarkert Karadas, men midtstopperen satte ballen utenfor Starts mål.

Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde har tidligere trent Brann, men denne gangen var han nødt å sikre poeng til Start - som også har vært med i nedrykksstriden.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Fire minutter senere var den høyreiste Brann-spilleren uheldig. Daniel Mojsov mistet ballen til lynhurtige Ernest Asante, som satte på turboen.

Ghaneseren utfordret Erlend Hanstveit og spilte ballen inn i midten, men en skliende Karadas kom først på ballen som skiftet retning mot mål. Keeper Piotr Leciejewski kunne lite gjøre og det sto 2-0.

– Det er en vanskelig situasjon. Jeg prøver bare å få foten på den, men så går den i eget mål. Det er klart vi er veldig skuffet i dag, sier en oppgitt Karadas til TV 2, men legger til at han fortsatt tror Brann har en god mulighet til å redde eliteserieplassen.

Enormt press

Da gjorde Norling endringer. Birkir Sævarsson ble ofret da midtstopper Jonas Grønner kom inn, slik at Brann kunne flytte opp Karadas som spiss og spille med tre bak i forsvar.

Det resulterte i et enormt press mot gjestenes mål. Etter flere sjanser der målvakt Terje Reinertsen avverget mesterlig, måtte han til slutt gi tapt da en corner endte hos Amin Askar. Han smelte til og traff Marcus Pedersen, som styrte ballen i mål og hordalendingene øynet håp om poeng.

Vertene trøkket på for utligning etter reduseringen og kom til flere store sjanser. Avslutningene var for dårlige, og Norlings mannskap klarte aldri å komme tilbake mot sørlendingene.

For Start betyr seieren at de trolig holder seg unna nedrykksstriden.

Fotball

 • 17-åring frå Stord har signert for Rosenborg

  Cille Nilsen (17) frå Stord har signert for Rosenborg sitt kvinnelag i Toppserien, skriv klubben på sine heimesider. Dei skriv at ho er mellom dei største talenta i Noreg på kvinnesida.

  Nilsen spelar i dag for Avaldsnes, men er på utgåande kontrakt. Ho vil difor vera klar for Trondheim-klubben i sommar. Rosenborg er i dag på andreplass i Toppserien.

 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP