NRK Meny
Normal

Brann sørget for maifest i Bergen

18-åringen Bård Finne takket for tilliten med scoring da Brann slo Aalesund 2-0 på hjemmebane i eliteserien torsdag.

Bård Finne

Her gratuleres Bård Finne med første Brann-målet mot Aalesund

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det var Branns tredje strake seier foran hjemmepublikummet på norsk fotballs store festdag.

– Det er en god vane, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK. Ikke siden 2002 har Brann tapt en hjemmekamp på 16. mai - og de spiller hjemme hvert år på denne datoen.

– Vi spilte en solid kamp mot et godt lag i dag. Det var jevnt, men vi var best til slutt, sier Skarsfjord.

18-åring åpnet ballet

Ekstra gledelig for bergenserne var det at det lokalet talentet Finne markerte seg.

Angriperen virket giftig hele første omgang og sendte Brann i føringen på et ypperlig tidspunkt. Like før pause fikk han ballen på 11-12 meter etter et innlegg fra høyre og hamret den inn via stolpen.

– Det var utrolig gøy å sette den inn med nesten 17.000 på tribunene, sa Finne til NRK. – Det var stort å få det målet når jeg fikk sjansen fra start, la han til.

- Han har fortjent å få starte, og timinga var jo riktig. Det var et tøft valg på en sånn dag. Men han taklet det fint og leverte en god kamp, sier Skarsfjordtninger på trening enn de fleste 30-åringer. Han begynner å få en helt spesiell egenskap inne i boksen. Jeg er glad på Bård sine vegne, sier en glad Skarsfjord.

Aalesund med marginer imot

Aalesund var absolutt med i kampen, men ble straffet igjen noen minutter etter hvilen da et passivt forsvar lot Birkir Mar Sævarsson gå og gå. Islendingen forsøkte seg med venstrefoten og var noe heldig da ballen traff et AaFK-bein og gikk inn ved siden av en sprellende Sten Grytebust.

0-2 ble vanskelig å hente inn, men Aalesund hadde heller ikke marginene på sin side i jakten på redusering. Både Michael Barrantes og Leke James hadde skudd like utenfor etter rundt timen, mens Piotr Leciejewski holdt unna en god avslutning fra Fredrik Ulvestad.

Nok en sjanse fikk Aalesund til å lage spenning åtte minutter før slutt. James lekte seg med Brann-forsvaret og spilte vegg med Tor Hogne Aarøy, men heller ikke da fikk nigerianeren ballen på mål.

Rune Skarsfjords gutter holdt unna kampen ut og kan nok en gang stille trygt i 17. mai-tog i Bergen. Siden 2003 er det blitt åtte seirer og tre uavgjorte for Brann i vorspielet til nasjonaldagen.

Mandag møter Brann Tromsø borte. Utenfor Bergen har Brann ennå ikke tatt poeng i år.

– Vi kan ikke gjøre annet enn å gå på med krum nakke. Vi må bli tøffere også ute, og vi må for all del ikke la det gå innpå oss at vi bare har tapt borte. Vi har jo møtt noen av de vanskeligste lagene, sier Skarsfjord, og tenker spesielt Rosenborg og Strømsgodset.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.