Brann sørget for maifest i Bergen

18-åringen Bård Finne takket for tilliten med scoring da Brann slo Aalesund 2-0 på hjemmebane i eliteserien torsdag.

Bård Finne

Her gratuleres Bård Finne med første Brann-målet mot Aalesund

Det var Branns tredje strake seier foran hjemmepublikummet på norsk fotballs store festdag.

– Det er en god vane, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK. Ikke siden 2002 har Brann tapt en hjemmekamp på 16. mai - og de spiller hjemme hvert år på denne datoen.

– Vi spilte en solid kamp mot et godt lag i dag. Det var jevnt, men vi var best til slutt, sier Skarsfjord.

18-åring åpnet ballet

Ekstra gledelig for bergenserne var det at det lokalet talentet Finne markerte seg.

Angriperen virket giftig hele første omgang og sendte Brann i føringen på et ypperlig tidspunkt. Like før pause fikk han ballen på 11-12 meter etter et innlegg fra høyre og hamret den inn via stolpen.

– Det var utrolig gøy å sette den inn med nesten 17.000 på tribunene, sa Finne til NRK. – Det var stort å få det målet når jeg fikk sjansen fra start, la han til.

- Han har fortjent å få starte, og timinga var jo riktig. Det var et tøft valg på en sånn dag. Men han taklet det fint og leverte en god kamp, sier Skarsfjordtninger på trening enn de fleste 30-åringer. Han begynner å få en helt spesiell egenskap inne i boksen. Jeg er glad på Bård sine vegne, sier en glad Skarsfjord.

Aalesund med marginer imot

Aalesund var absolutt med i kampen, men ble straffet igjen noen minutter etter hvilen da et passivt forsvar lot Birkir Mar Sævarsson gå og gå. Islendingen forsøkte seg med venstrefoten og var noe heldig da ballen traff et AaFK-bein og gikk inn ved siden av en sprellende Sten Grytebust.

0-2 ble vanskelig å hente inn, men Aalesund hadde heller ikke marginene på sin side i jakten på redusering. Både Michael Barrantes og Leke James hadde skudd like utenfor etter rundt timen, mens Piotr Leciejewski holdt unna en god avslutning fra Fredrik Ulvestad.

Nok en sjanse fikk Aalesund til å lage spenning åtte minutter før slutt. James lekte seg med Brann-forsvaret og spilte vegg med Tor Hogne Aarøy, men heller ikke da fikk nigerianeren ballen på mål.

Rune Skarsfjords gutter holdt unna kampen ut og kan nok en gang stille trygt i 17. mai-tog i Bergen. Siden 2003 er det blitt åtte seirer og tre uavgjorte for Brann i vorspielet til nasjonaldagen.

Mandag møter Brann Tromsø borte. Utenfor Bergen har Brann ennå ikke tatt poeng i år.

– Vi kan ikke gjøre annet enn å gå på med krum nakke. Vi må bli tøffere også ute, og vi må for all del ikke la det gå innpå oss at vi bare har tapt borte. Vi har jo møtt noen av de vanskeligste lagene, sier Skarsfjord, og tenker spesielt Rosenborg og Strømsgodset.

• Isnes-seier mot gamleklubben – effektivt Strømsgodset slo KFUM 3-1

Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

Godset vant etter en tidlig og en sen scoring i første omgang. Herman Stengel scoret to ganger og fikset seier for vertene og trener Jørgen Isnes, som møtte igjen klubben han trente til og med 2022.

• Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

Det opplyser Sky Sports.

Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

– Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

Ødegaard
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

– Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

– Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

Niklas Jensen Wassberg
  • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

– Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

– Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
  • Lyn knuste Aalesund på bortebane etter rødt kort

Jan Halvor Halvorsens Lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da Aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag.

Før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. Lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010.

Mandag fikk Lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da Aalesunds Sander Kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter.

Daniel Schneider, Henrik Kristiansen og Andreas Hellum scoret målene for Oslo-klubben.

NM fotball cup 2023: Vålerenga - Lyn (1-2)