Normal

Viking vant da Brann sløste med sjansene

Brann skapte mye, men scoret ikke på noe da de tapte mot Viking på hjemmebane.

Sverrisson

Björn Daníel Sverrisson scoret 1-0-målet for Viking mot Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Vestlandsderbyet mellom Brann og Viking var viet mye oppmerksomhet på forhånd. Et Brann i enorm poengnød ligger på direkte nedrykksplass, og må begynne å vinne på hjemmebane.

Så langt har Brann tre poeng av 24 mulige på hjemmebane så langt i sesongen.

Men Brann ønsket sterkt å ta tre poeng i denne kampen. Anført av en frisk Erik Huseklepp skapte de flust av sjanser uten å lykkes.

Og når Brann ikke klarte å score gikk det som det ofte går for lag i motgang. Motstandernes keeper blir banens beste spiller.

– Det var lange minutter, jeg begynte å se på klokka etter 65 minutter og lurte på om dette skulle holde, men det gjorde det og det var utrolig gøy, sa Viking-keeper Arild Østbø til NRK etter kampen.

Profilene rystet

Profiler i fotballnorge trodde ikke det de så når Brann misset sjanse etter sjanse. At de gikk målløse av banen og med null poeng var nesten utrolig.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Glimrende scoring

Vikings Björn Daníel Sverrisson bestemte seg for å stanse Vikings måltørke. Kjell Jonevrets menn hadde ikke scoret på de siste tre kampene før de kom til Bergen, men mot eliteseriens dårligste hjemmelag skulle mulighetene by seg.

Sverrisson hamret til fra tretti meter og ballen gikk via stolpen og inn til 1-0 og ledelse.

– Jeg er veldig glad, vi trengte denne seieren, sa Sverrison i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Flere mål ble det ikke i første omgang.

I andre omgang ble Azar Karadas flyttet fram som spiss for å skape mer trykk i Vikings 16-meter. Det var et vellykket grep av Richard Norling på alle måter utenom ett. Mål ble det ikke.

Karadas headet i tverrliggeren, og også Håkon Lorentzen, Erik Huseklepp, Kasper Skaanes, Amin Askar og Lars Barmen hadde store sjanser til å putte ballen i mål.

Fotballnyheter