Hopp til innhold

Viking vant da Brann sløste med sjansene

Brann skapte mye, men scoret ikke på noe da de tapte mot Viking på hjemmebane.

Sverrisson

Björn Daníel Sverrisson scoret 1-0-målet for Viking mot Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Vestlandsderbyet mellom Brann og Viking var viet mye oppmerksomhet på forhånd. Et Brann i enorm poengnød ligger på direkte nedrykksplass, og må begynne å vinne på hjemmebane.

Så langt har Brann tre poeng av 24 mulige på hjemmebane så langt i sesongen.

Men Brann ønsket sterkt å ta tre poeng i denne kampen. Anført av en frisk Erik Huseklepp skapte de flust av sjanser uten å lykkes.

Og når Brann ikke klarte å score gikk det som det ofte går for lag i motgang. Motstandernes keeper blir banens beste spiller.

– Det var lange minutter, jeg begynte å se på klokka etter 65 minutter og lurte på om dette skulle holde, men det gjorde det og det var utrolig gøy, sa Viking-keeper Arild Østbø til NRK etter kampen.

Profilene rystet

Profiler i fotballnorge trodde ikke det de så når Brann misset sjanse etter sjanse. At de gikk målløse av banen og med null poeng var nesten utrolig.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Glimrende scoring

Vikings Björn Daníel Sverrisson bestemte seg for å stanse Vikings måltørke. Kjell Jonevrets menn hadde ikke scoret på de siste tre kampene før de kom til Bergen, men mot eliteseriens dårligste hjemmelag skulle mulighetene by seg.

Sverrisson hamret til fra tretti meter og ballen gikk via stolpen og inn til 1-0 og ledelse.

– Jeg er veldig glad, vi trengte denne seieren, sa Sverrison i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Flere mål ble det ikke i første omgang.

I andre omgang ble Azar Karadas flyttet fram som spiss for å skape mer trykk i Vikings 16-meter. Det var et vellykket grep av Richard Norling på alle måter utenom ett. Mål ble det ikke.

Karadas headet i tverrliggeren, og også Håkon Lorentzen, Erik Huseklepp, Kasper Skaanes, Amin Askar og Lars Barmen hadde store sjanser til å putte ballen i mål.

Fotball

 • Aursnes' trener fikk ny kontrakt etter ni måneder

  Roger Schmidt (56) nyter kjempesuksess i sin første sesong som Benfica-trener. Fredag forlenget han avtalen med Lisboa-klubben til sommeren 2026.

  Tyskeren har mye av æren for at Benfica er blitt blant Europas mest underholdende lag. Kun to tap på 43 kamper er fasiten så langt.

  Med slike resultater nøler ikke Benfica-ledelsen med å plusse på to år til på trenerkontrakten.

  I den portugisisk ligaen topper hovedstadsklubben ti poeng foran toeren Porto, og i Champions League er de klare for kvartfinalespill mot italienske Inter. Drømmen om å gjøre noe virkelig stort i den gjeveste europacupen lever.

  Fredrik Aursnes har under Schmidt fått en nøkkelrolle på Benficas midtbane.

  (©NTB)

  Roger Schmidt og Aursnes
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tromsø forsterket med Viking-angriper

  Mai Traore (23) lånes ut til Tromsø fra Viking ut årets sesong med opsjon på forlengelse.

  Den guineanske angriperen har de siste månedene vært på utlån i OH Leuven i belgisk fotball. Avtalen varte egentlig til i sommer, men nå vender Traore i stedet nordover, skriver NTB.

  – Vi ser fram til å få Traore med på laget. Han er en spennende angrepsspiller som vi har fulgt over lengre tid, og som vi har stor tro på i sesongen som kommer, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

  Mai Traore
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • HamKam låner spiss fra RBK

  Rasmus Wiedesheim-Paul (24) skal spille årets sesong i HamKam. Den svenske angriperen leies inn fra Rosenborg.

  Overgangen ble bekreftet av begge eliteklubbene fredag kveld.

  Wiedesheim-Paul har vært en del av RBK-stallen siden høsten 2020. Der har han spilt 26 kamper og scoret seks mål.

  Svensken har de siste årene også vært lånt ut til Mjällby og Helsingborg i hjemlandet.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Rosenborg (1-3)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Bekreftet: Rosenborg hentet finsk spiss

  Agon Sadiku (20) er klar for spill i Rosenborg og Eliteserien kommende sesong. Han kommer inn som en «kriseløsning» etter at Ole Sæter pådro seg en skade.

  Sadiku kommer fra Honka i hjemlandet Finland. RBK bekreftet overgangen og en kontraktslengde på fem sesonger i en Twitter-melding fredag kveld.

  Ifølge Nettavisen skal Sadiku koste i underkant av 7 millioner kroner. Eventuelle bonuser kommer i tillegg.

  RBKs spissjakt ble trappet opp da undersøkelser viste at Ole Sæter er ute med en muskelskade fram til midten av mai. Hans fravær ville vært tungt for laget å dekke inn internt. I tillegg har trønderne hentet Oscar Aga foran sesongstart.

  Kjetil Rekdals menn går i gang med Eliteserien hjemme mot Viking 10. april.

  (©NTB)

  Kjetil Rekdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Avis: PL-klubber vil forby bettingsponsorer på draktene

  Klubbene i Premier League er enige om en avtale som gjør at gamblingselskap ikke skal få lov til å fronte seg som hovedsponsor på klubbenes drakter.

  Ifølge The Times skal klubbene møtes torsdag, og en endelig avtale er ventet å komme på plass. Et eventuelt vedtak kan måtte vente til juni når Premier League har sitt sommermøte. Endringene skal foregå over en treårsperiode.

  8 av 20 klubber i toppdivisjonen har et gamblingselskap som hovedsponsor på drakten. Av de åtte er Fulham og Newcastle, men det er fra før bestemt at de skal ha andre sponsorer fra neste sesong.

  Det er likevel ventet at de klubbene som fortsatt ønsker det, vil få lov til å ha gamblingsponsor på ermene på drakten. Sponsorendringene i den engelske toppfotballen kommer av at den britiske regjeringen utarbeider et lovforslag som vil forby reklame for gambling.

  Ifølge The Times har en ikke navngitt klubb opplyst om at de mister rundt 130 millioner kroner i inntekt om de mister sin sponsor. (NTB)

  Britain Soccer Conference League
  Foto: Kin Cheung / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund