NRK Meny
Normal

Brann senket Tromsø

Effektive Brann kapret tre poeng mot tafatte Tromsø.

Erik Huseklepp
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

NRKsport.no fulgte kampen spark for spark

Brann gjorde det de hadde kommet til Tromsø for å gjøre. Spille gjerrig og ta med seg alle poengene med hjem.

Kjedelig

1. omgang på Alfheim stadion var en sjansefattig og utrolig kjedelig forestilling. Mange feilpasninger av begge lag, og det var lite som vitnet om at man så to topplag som skulle være i sin beste form mot slutten av sesongen. Det glatte underlaget kunne kanskje være en liten unskyldning for det dårlige spillet.

Tromsø hadde et lite overtak i banespillet, men de var aldri farlige foran Brann-målet.

Huseklepp igjen

Bare fire minutter etter pause ble det likevel mål. Erik Huseklepp kom fri fra oppasser Miika Koppinnen på venstresiden, rundet målvakt og satte ballen i mål fra skrått hold. Flott prestasjon av Huseklepp, men svakt forsvarsspill av Koppinen.

Med sitt 15. mål for sesongen gikk Brann-spilleren dermed opp i delt ledelse på toppscorerlisten sammen med Rosenborgs Rade Prica.

Tromsø måtte dermed oppover på banen og kampen åpnet seg opp noe, men det gav også muligheter til Huseklepp som hele tiden lurte på offsidegrensen.

Inn med Rushfeldt

Etter 70 minutters spill kom Tromsøs første målsjanse i kampen, men headingen til innbytter Sigurd Rushfeldt gikk utenfor.

Men istedefor utlikning kom Jan Gunnar Solli på en kontring og satte inn 2-0 ti minutter før full tid.

Dermed var kampen i realiteten over og Brann sikret seg tre poeng og klatret opp til fjerdeplass på tabellen, men ettersom Stabæk også vant er de fortsatt fire poeng bak bronseplassen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.