NRK Meny
Normal

Brann og Rosenborg bøtelagt

Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har ilagt Brann og Rosenborg bøter for dårlig supporteroppførsel og tvilsomme repriser på storskjerm.

Rosenborg-supporterne jubler etter seier over Molde
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Doms- og Sanksjonsutvalget finner det bevist SK Branns supporterne kastet flaggstenger av plast mot motstanderlagets målmann i forbindelse med eliteseriekampen mellom Brann og Molde 31. mai.

Det bemerkes at Brann har et objektivt ansvar for overtredelser begått av sine tilhengere. I skjerpende retning har domsutvalget lagt vekt på at SK Brann ved flere anledninger de siste sesongene har hatt tilfeller av tilskueropptreden i strid med gjeldende regelverk, herunder kasting av gjenstår.

Brann er dermed ilagt en bot på 20.000 kroner. Beslutningen kan ankes innen tre dager etter at den er mottatt av klubben.

Rosenborg må betale 10.000 kroner i bot for å ha vist en straffesituasjonen i reprise tre ganger på en storskjerm under hjemmekampen mot Viking 1. juni.

Det er lagt vekt på at det kom reaksjoner fra spillere og publikum. Visningen av reprisene er i strid med Reglement for bruk av storskjerm, og det er sanksjonerbart etter Sanksjonsreglementet.

Utvalget finner det videre bevist at de som har handlet på vegne av klubben i forbindelse med visning av de to siste reprisene har opptrådt uaktsomt, og skyldkravet i Sanksjonsreglementer er således oppfylt.

Ved sanksjonsutmålingen legges det i skjerpende retning vekt på at Rosenborg både i 2006 og 2007 er bøtelagt for ulovlig bruk av storskjerm, slår domsutvalget fast. RBK har også tre dager på seg til å anke.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.