Normal

Branns sjokkseier ga Molde gullet

To keepertabber og et straffespark gjorde at Brann ødela Rosenborgs sjanse til å knappe inn på Molde.

Brann-jubel

Brann-jubel i Trondheim etter at de utklasset Rosenborg med 6-1.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Kampfakta: Rosenborg - Brann 3-6

Daniel Örlund

Daniel Örlund hadde ingen god dag på jobben i Rosenborg-målet.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

3-0 til Brann etter bare 17 minutters spill på Lerkendal gjorde at Molde kunne starte og feire seriegullet allerede søndag kveld. Molde klarte bare uavgjort mot Strømsgodset, men Rosenborg måtte vinne sine gjenstående kamper for å ha en sjanse til å kjempe om seriegullet. Dermed ble det kostbart med to keepertabber av Daniel Ørlund og et straffespark.

Ørlund skulle definitivt ha reddet Birkir Már Sævarssons skudd fra 20 meter, og han skulle også tatt Rodolph Austins skudd fra 35 meter. Austins skudd var hardt og velplassert, men ikke umulig å redde.

Straffsparket kom etter at Jonas Svensson felte Bjørnar Holmvik. Austin satte ballen sikkert i mål. Dermed ble det veldig langt fram for Rosenborg.

Ville score mer

Mikael Lustig reduserte en gang, men nærmere kom heller ikke trønderne ettersom Brann ikke var ferdige med å score mål.

Kim Ojo økte til 4-1 like etter pause, mens Sævarsson inn sitt andre mål for dagen etter at han kom alene med Ørlund og vippet elegant i mål. 6-1ble satt inn av Erik Mjelde. Forrige gang Rosenborg slapp inn seks mål var mot Stabæk i 2003, da tapte de 6-1.

Kamp om medaljene

Brann viste strålende takter før cupfinalen neste søndag, og er også for alvor med i kampen om sølvmedaljen i serien. De er to poeng bak Tromsø på andreplass på tabellen, men bare et poeng bak Rosenborg på tredjeplass. Vålerenga har også sjansen til å blande seg inn i denne kampen hvis de vinner mandagens kamp mot Fredrikstad.

Fotballnyheter