NRK Meny
Normal

«Ibba» sendte Brann nærmere nedrykk

Brann ble dradd enda lenger ned i nedrykksgjørma da Bodø/Glimt vant på Aspmyra. Nå blinker alle varsellampene i Bergen.

Abdurahim Laajab

Abdurahim «Ibba» Laajab feirer etter en av sine to scoringer mot Brann. Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen er svært fornøyd med sin egen kantspiller.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er helt fantastisk. Det er litt synd for Brann. Men vi gjør en kjempekamp og vinner fortjent, sier Laajab til TV 2.

To scoringer av Abdurahim«Ibba» Laajab sendte Brann enda nærmere 1. divisjon. Mens Bodø/Glimt sikret plassen i Eliteserien.

– Dette har vi kjempet for lenge. Vi er et ungt kjempende lag som jobber hardt, sier «Ibba».

Brann på sin side skal ut i skjebnemøte mot Sogndal hjemme på Stadion neste søndag. Nå er det kun kvalifiseringsplassen som kan redde Bergens stolthet fra nedrykk.

– Vi er naturligvis skuffet. Vi har en ny mulighet mot Sogndal. Den kampen er mye verdt, sier Brann-trener Rikard Norling til TV 2.

– Så lenge vi har mulighet og sjansen fortsetter vi å jobbe knallhardt. Fram til deres første mål har vi et bra grep på kampen. Men vi får et uheldig mål imot oss, fortsetter Norling.

«Ibba» herjet før pause

Abdurahim Laajab, som ble vraket av Vålerenga, ble den store forskjellen i bunnoppgjøret i nord.

Etter vel halvtimen dro «Ibba» seg innover foran 16-meteren. Skuddet gikk via Daniel Mojsov og deretter i en bue over en sprellende Piotr Leciejewski i Brann-buret.

– Det er litt flatterende at Glimt leder 1-0, men sånn er fotballen, sa TV 2s ekspertkommentator Drillo.

(Saken fortsetter etter bildet.)

Abdurahim Laajab

Abdurahim «Ibba» Laajab scorer 1-0 via Brann-forsvarer Daniel Mojsov.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

For det var stakkars og hjelpeløse Brann som hadde produsert de største sjansene på Aspmyra. Marcus Pedersen sendte frisparket fra 17 meter i stolpen etter 24 minutter.

Like etter prøvde Stephane Badji seg på et skudd fra 20 meter som strøk Glimt-stolpen. Men et lag i motgang har ikke marginene på sin side.

Litt typisk også at dommer Svein-Erik Edvartsen blåste for straffe da Mouhamadou Moustapha Ndiaye skjøt ballen opp i den strake armen til Armin Askar.

-Jeg synes sånne straffespark er ille. Det er aldri en bevisst handling, sa Drillo, som også mente at 1. omgangen var det svakeste han hadde sett i årets Eliteserie.

«Ibba» var uansett sikker fra ellevemeteren og sendte keeper Piotr Leciejewski i motsatt hjørne.

Skjebnemøte mot Sogndal

Etter pause jaget Brann fortvilet etter mål. Men trøkket startet først etter at angriper Azar Karadas og Stephane Badji ble byttet ut. Inn kom de friske bena til Erik Huseklepp og Kasper Skaanes.

Og etter 62 minutter fikk bergenserne litt lønn for strevet. Laget klarte å holde oppe trykket etter en corner. Og til slutt fikk midtstopper Daniel Mojsov tuppet ballen forbi Glimt-keeper Pavel Londak.

Brann-laget fortsatte offensiven. Kristoffer Barmen kommer til å sove dårlig i natt etter at han sendte innlegget fra Erik Huseklepp høyt over fra tre meter.

Men Brann sluknet på slutten og Bodø/Glimt kontrollerte inn seieren som sikret ny kontrakt i Eliteserien.

(Saken fortsetter etter bildet.)

Rikard Norling

Rikard Norling hadde nok en svart kveld som Brann-trener. Neste helg blir det skjebnekamp i Vestlands-derbyet mot Sogndal.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Med tapet ligg Brann nest-sist med 23 poeng. Sogndal, som tapte 1-0 hjemme mot Molde, ligger på kvalifiseringsplassen med 24 poeng.

Nå må Brann sette alle krefter inn mot det ultimate bunnoppgjøret mot Sogndal hjemme på Stadion neste søndag. Vinneren hamner på kvalifiseringsplassen før den siste serierunden.

Brann avslutter med en vanskelig bortekamp i Haugesund. Mens Sogndal tar i mot Stabæk hjemme på Fosshaugane. I tillegg kan Sandnes Ulf fortsatt redde plassen. Tom Nordlis menn møter Start (B) og Aalesund (H) i de to siste.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.