Brann-aktuelle Norling: – Jeg trenger lidenskap for å trives

– Jeg vet ikke om forventningene noen gang kan bli for høye, sier Rikard Norling om presset fra supportere og media som eventuelt venter ham i Bergen.

Norling Rikard

PÅ PLASS: Rikard Norling på plass på hotellet i Bergen mandag kveld.

Foto: Jon Bolstad / NRK

Roald Bruun-Hansen

Roald Bruun-Hanssen møtte Rikard Nordling på Flesland mandag kveld.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Vi har hatt en bra dialog som har bygget på respekt for kontraktssituasjonen, sier Norling til NRK etter at han landet på Flesland mandag kveld.

Håper å komme til enighet

Det var Bergens Tidende som først meldte at Norling hadde landet på Flesland. Der ble han møtt av daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

I morgen tyder mye på at han blir presentert som ny trener i Brann. Roald Bruun-Hanssen sier han håper Norling blir i Bergen i mange år.

– Vi skal diskutere mulighetene for å komme til enighet om at han skal trene Brann, sier han til NRK mandag kveld.

Trenger lidenskap

Norling selv er litt mer tilbakeholden med å si at alt er klart for at han kan ta over klubben.

– Roald har presentert Brann på en måte som har fått meg til å kjenne at jeg mer enn gjerne pakker den første reisevesken hit for å føre en dialog. Vi skal snakke sammen og se om vi kan komme frem til noe spennende, sier Norling.

Norling er kjent for å være en trener med mye lidenskap, og frykter ikke forventningene fra media og supportere i Bergen.

– Jeg vet ikke om forventningene noen gang kan bli for høye. Det er lidenskap som styrer i supporteres hjerte. Jeg er ikke fremmed for den situasjonen. Det er nok en forutsetning for at jeg skal trives og ha det bra at det er en sterk lidenskap der jeg jobber, sier Norling.

Møte i morgen

Mange er overrasket over at Norling, som tok seriegull med Malmö i høst, nå ser ut til å skifte beite til en middelhavsfarer i Norge.

– Brann er jo en stor aktør i Skandinavia, sier Norling.

I morgen blir pressen trolig invitert til pressekonferanse.

– Vi skal diskutere en del detaljer, så får vi se om vi kommer i mål. Han er jo i Bergen, så det betyr jo at vi er kommet et godt stykke på vei, sier Brunn-Hanssen, som lover flere uttalelser om saken i morgen.

– Han har hatt en lang reise, og skal slappe litt av i kveld, så kommer vi til å møtes på Stadion i morgen. Da vil også pressen bli invitert og få mer informasjon.

Norling ga seg som trener i Malmö i forrige uke.

– Ambisjonen er å ikke havne i en klubb som er i direkte konkurranse med Malmö. Men jeg kan ikke nå si noe mer om fremtiden, sa Norling på pressekonferansen da.


Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.