NRK Meny
Normal

Nå er Brann eliteseriens nest dårligste bortelag

Brann gikk på sitt sjette bortetap av sju mulige mot Hønefoss. Kun tabelljumbo Stabæk har en svakere bortestatistikk enn bergenserne denne sesongen.

Markus Jonsson

Brann-kaptein Markus Jonsson fikk seg to ordentlige smeller i løpet av kampen. Det samme gjorde klubben han spiller for.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Vi gir bort kampen. De scorer to enkle mål, sier en tydelig skuffet Markus Jonsson til MAX etter kampen.

Mot Hønefoss tok Jonsson og Brann ledelsen midtveis i første omgang, men i løpet av tre effektive Hønefoss-minutter i andre omgang, var kampen snudd.

I det 55. og 58. minutt glapp det nemlig for et Brann-forsvar som virket tydelig preget av å ha spilt 120 minutter med cupfotball mot Viking på onsdag.

Først fikk Remond Mendy stå fullstendig umarkert å heade inn utlikningen på bakerste stolpe ti minutter etter hvilen. Tre minutter senere var det finske Riku Riski som fikk tid og rom omtrent ved sekstenmeteren, og satte inn sitt sjette seriemål for sesongen nede ved stolperoten.

Det som så ut som en sterk borteseier, ble til nok et bortetap - det sjette av sju mulige denne sesongen for de rødkledde.

– Jeg er kjempefornøyd. Vi viser en utrolig lagmoral, det er fantastisk. Utrolig deilig, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

Sokolowski-suser

Tomasz Sokolowski

Tomasz Sokolowski scoret et av sesongens flotteste mål i første omgang.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Det begynte imidlertid meget bra for Brann.

Etter 19 minutter mottok Tomasz Sokolowski en corner på bakerste stolpe, og den skadeplagede midtbanespilleren smalt til på helvolley.

Ballen suste i mål over hanskene på Steve Clark - en glimrende scoring av den tidligere Viking-spilleren, som bare spilte sin fjerde seriekamp fra start denne sesongen.

– Det var en trøblete start for oss. Vi var heldige som ikke kom under med to mål. I andre omgang viser vi hvorfor vi har tatt 21 poeng i år, sier Hønefoss-kaptein Frode Lafton.

Men hjemmelaget vant altså etter to raske mål i andre omgang.

Hønefoss beholder 6.-plassen, mens Brann er på 8.-plass.

Sjekk eliteserietabellen her!

Fredrik Nordkvelle

Fredrik Nordkvelle ble kåret til banens beste, til liten nytte for Brann.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.