NRK Meny
Normal

– Vi viser høy moral

Kaptein Erlend Hanstveit tente håpet hos Brann med sin redusering, og bergenserne berget uavgjort etter å ha ligget under 3-1.

Brann

Birkir Sævarsson og Marcus Pedersen feirer etter Sævarssons utligning. Kaptein Erlend Hanstveit skryter av moralen i Brann-laget.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi viser høy moral og styrke i laget at det kan bli en bra høst.

Det sa kaptein og målscorer Erlend Hanstveit til C More etter 3-3-kampen mot Vålerenga.

Da Vidar Örn Kjartansson satte inn 3-1 for Vålerenga med litt over 20 minutter igjen å spille, så det ut som resignasjonen hadde tatt over hos Brann-spillerne. Men Hanstveit tente håpet med en redusering etter 79 minutter, og Birkir Sævarsson fullførte opphentingen tre minutter før full tid.

Bergenserne har nå tatt sju poeng på de tre siste kampene, og er bare ett poeng bak Sogndal og kvalikplass. Etter en svært dårlig periode, virker nå overlevelse i eliteserien mer og mer sannsynlig.

– Det er ikke mange bunnlag som ligger under 3-1 og klarer å ta et poeng, oppsummerte Sævarsson etter kampen.

Tidlig 2-0-ledelse

Etter en rolig start der begge lagene var litt avventende, smalt det fra Vålerenga og Ghayas Zahid. Han tråklet seg innover i banen, passerte et par mann og avsluttet med innsiden av høyrefoten. Ballen gikk mellom beina på en Brann-spiller, via stanga og i mål. Herlig mål av Zahid og en drømmestart for hjemmelaget.

Etter målet bølget kampen fram og tilbake, og Brann skapte de farligste sjansense. Daniel Mojsov satte Vålerenga-keeper Michael Langer på prøve med en heading fra nært hold, og Marcus Pedersen klemte til fra over 25 meter og tvang Langer til å gi corner etter 24 minutter.

Men Vidar Örn Kjartansson viste hvorfor han er eliteseriens toppscorer da han scoret sitt 20. mål for sesongen bare to minutter senere. Zahid snappet ballen fra Kristoffer Barmen på midtbanen og spilte videre til Kjartansson. Islendingen var iskald og satte ballen kontrollert i lengste hjørne.

Redusering på frispark

Det så stygt ut for Brann med 0-2 i sekken så tidlig i kampen, men bare to minutter etter Kjartanssons mål slo de rødkledde fra Bergen tilbake. Fredrik Haugen skrudde et frispark fra rundt 25 meter rett i mål, etter en under pari innsats både fra Vålerenga-muren og keeper Langer.

Haugen kunne satt sitt andre frisparkmål for kvelden bare seks minutter senere, men Langer vartet opp med en feberredning etter at frisparket skiftet retning i muren.

Mot slutten av omgangen fikk Zahid sjansen til å sette sitt andre, men Leciejewski reddet mesterlig, og lagene gikk til pause på stillingen 2-1 til hjemmelaget.

Kjartansson igjen

Vålerenga tok kontrollen i andre omgang, og var farlig frampå ved både Zahid og Kjartansson i løpet av omgangens første 20 minutter.

Kjartansson var imidlertid ikke fornøyd med bare ett mål for kvelden, og etter 67 minutter satte han inn 3-1. Morten Berre skar inn fra høyre og avsluttet selv. Han fikk returen rett i beina og sendte ballen videre til Kjartansson, som nok en gang var kald og rolig da han scoret sitt andre for kvelden og 21. for sesongen.

Brann med opphenting

Med ti minutter igjen tente kaptein Erlend Hanstveit håpet for bortelaget, da han bredsidet inn 3-2 for Brann etter et langt innlegg. De rødkledde fortsatte å presse, og skapte flere gode sjanser.

Og tre minutter før full tid satt utligningen for Brann. Birkir Sævarsson kjempet inn 3-3 fra kloss hold, og bergensernes snuoperasjon var komplett.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.