NRK Meny
Normal

Brann med gullet i lomma

Seriegullet så godt som sikret etter 5-1 over Lillestrøm på Åråsen.

 Jubel etter Brann scoring ved Martin Andresen under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Brann søn
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Etter en fabelaktig 1.omgang kunne Brann gå til pause med en tremålsledelse, og det var mye mer enn Lillestrøm klarte å svelge.

Anført av kampens store spiller Petter Vaagan Moen lekte Brann seg på Åråsen. Bergenserne ga seg ikke før det sto 5-1 på resultattavlen.

Mektig 1.omgang av Brann

En maktdemonstrasjon av en 1.omgang fra Brann var nok til at Lillestrøm er ute av gullkampen for godt.

Begge lag kastet seg i angrep fra start på Åråsen, men det var Brann som fikk uttelling da et kvarter var spilt. Petter Vaagan Moen sendte bergenserne i ledelse med et skudd som gikk via Pål Steffen Andresen.

Jubelen fra Brann-supporterne hadde så vidt lagt seg når Armann Björnsson satte en retur etter et skudd fra Eirik Bakken kontant i mål. Dermed var Brann oppe i en to-målsledelse og Lillestrøm hadde en lang vei å gå.

Bedre ble det ikke for romerikingen da Martin Andresen satte et straffespark i mål rett før pause, men på Romerike gir man seg ikke så lett.

Rett etter pause utlignet Magnus Myklebust for Lillestrøm og det ble nytt liv i kampen.

Brann nær gullet

Lillestrøm var hissig på grøten etter utligningen men LSK var aldri nære å skåre flere mål. Brann derimot var fortsatt sultne på mer.

Drøye ti minutter før slutt dukket eliteseriens toppskårer Thorstein Helstad opp og avgjorde kampen. Men Brann var fortsatt ikke ferdige. Like før dommer Espen Berntsen blåste for full tid satte Jan Gunnar Solli definitivt spikeren i kista da han lagde sitt første mål for Brann.

Med 7 poeng ned til Viking og fire kamper igjen, skal det mye til for at Brann roter bort dette. Bedre posisjon enn Brann har før innspurten kan bergenserne knapt håpe på. Kanskje ender gullet i Bergen for første gang siden 1963?

Lillestrøm på sin side er ute av gullkampen for godt, etter at de ble nedsablet på Åråsen. Før kampen mot Brann hadde kanarifuglene sluppet inne kun 8 mål på hjemmebane, men etter møtet med serielederen har dette tallet øket dramatisk til 13 innslupne mål.

Nå som serien er tapt kan Lillestrøm begynne å konsentrere seg om den kommende cupfinalen mot Haugesund.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.