NRK Meny
Normal

Dommerhjelp ga Brann årets første bortepoeng

Brann kan takke dommer Tom Harald Hagen for at de ikke ble påført sitt syvende strake tap på bortebane da de møtte Hønefoss mandag.

Hønefoss Brann

Mikkel Vendelbo er klart høyest i duell med Brann-keeper Piotr Leciejewski, og header inn 2-1. Målet ble imidlertid annullert.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Tom Harald Hagen

Dommer Tom Harald Hagen annullerte scoringen som kunne påført Brann klubbens syvende strake bortetap.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Elleve minutter før slutt valgte dommer Tom Harald Hagen å annullere Mikkel Vendelbos 2-1-scoring mot Brann, til stor forundring blant Hønefoss' spillere og fans.

Midtbanespilleren gjorde tilsynelatende ingenting galt da han slo Brann-keeper Piotr Leciejewski i en fair hodeduell, og Vendelbo var derfor sikker på at han hadde sendt vertene i ledelsen.

Dommeren var imidlertid av en annen oppfatning. Trolig blåste han fløyta fordi han mente Mats André Kaland hindret keeperen på vei ut i feltet.

– Jeg skjønner ikke den helt. Jeg står rett opp og ned og så skubber han meg. Det er helt latterlig, sa Kaland til TV 2 etter kampen.

Den annullerte scoringen sørget for at det endte 1-1.

– Vi mistet to poeng. Vi hadde flere store sjanser, men det var et par litt sånne... Situasjoner som kunne gitt scoring, sa en forsiktig Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til TV2 etter kampen.

Suspendert

Smerud sonet karantene mot Brann etter bortvisningen fra trenerbenken mot Songdal forrige helg, og kommenterte mandagens oppgjør i NRKs radiostudio.

Da dommeren annullerte Vendelbos scoring, forble Smerud stille. Selv om han ikke ønsket å kommentere dommeravgjørelsen der og da, var det liten tvil om at han var uenig i avgjørelsen.

Leif Gunnar Smerud

Leif Gunnar Smerud mente dommeren burde godkjent Mikkel Vendelbos 2-1-scoring.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg får bare akseptere avgjørelsen. Men jeg mener det kunne gitt scoring, sa Smerud etter kampen.

Tvilsom avgjørelse

Vendelbos annullerte scoring var ikke den eneste avgjørelsen Hønefoss-leiren stusset over etter poengdelingen mot Brann.

Syv minutter inn i den andre omgangen ble Alexander Mathisen avblåst i en duell inne foran mål, og deretter vist det gule kortet.

Dommeren fikk med andre ord ikke med seg at det var Branns egen spiller, midtbanemann Stephané Badji, som felte keeper Piotr Leciejewski, og dermed frarøvet Hønefoss en mulighet til å avslutte på åpent mål.

– Det er to Brann-spillere som krasjer og ballen detter rett ned foran Riku som kan sette den i mål. Den episoden er interessant, mente Smerud.

– Det er mange tja-avgjørelser i feltet. Der er det tett og jevnt. Men i dag var det situasjoner hvor vi kunne fått scoring, gjentok han diplomatisk.

Endelig Brann-poeng

Hønefoss kunne imidlertid glede seg over sitt første poeng på fire kamper. Erik Huseklepp sendte riktignok Brann opp i ledelsen etter syv minutter, men Mats André Kaland utliknet til 1-1 ti minutter senere.

Uavgjortresultatet gjorde at Brann tok sitt aller første bortepoeng for sesongen. Det på sitt syvende forsøk.

– Kampen bølget veldig. Vi fikk en god start, men har ikke nok arroganse og selvtillit til å spille slik som vi ønsker. Da blir det litt sånn halvveis og ikke bra nok til å vinne kampen, sa Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2 etter kampen.

Han mente det var unødvendig å diskutere dommeravgjørelser etter oppgjøret.

– Skal vi henge oss opp i disse tingene og dele ut poeng på grunnlag av det, så hadde vi ligget adskillig høyere på tabellen. Dette er ting som går begge veier, sa Skarsfjord om stuasjonen hvor Hønefoss fikk en scoring annullert.

Brann

Mats André Kaland headet inn 1-1-scoringen for Hønefoss. Den ble ikke annullert.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Fotballnyheter