NRK Meny
Normal

Brann lever farlig etter tabbe: – En dårlig kamp

Amin Askar var nær å bli syndebukk i en av Branns viktigste kamper på årevis, men den 19 år gamle innbytteren Kasper Skaanes sørget for at Bergen by slapp med skrekken - foreløpig.

Bergen 20141123.Kvalifisering Eliteserien: Brann - Mjøndalen, (1-1).Branns Marcus Pedersen i kvalifiseringskampen i fotball mellom Brann og Mjøndalen på Brann stadion søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Marcus Pedersen og resten av Brann-laget hadde nok håpet på et litt bedre resultat hjemme i Bergen. I stedet er det fortsatt helt åpent i kvalifiseringen til eliteserien.

Laster innhold, vennligst vent..
Amin Askar deppar etter uavgjort mot Sandnes Ulf

Amin Askar kommer trolig til å tenke mye på feilpasningen mot Mjøndalen, men spilte en ellers grei kamp for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Vi gjør ingen toppinnsats, men vi er bare halvveis. Jeg synes ikke vi kommer opp på normal standard, sier Brann-trener Rikard Norling til TV 2.

Man kunne trolig høre et samstemt stønn over Bergen klokken 19.37 søndag kveld.

I samme øyeblikk følte nok Amin Askar at et av hans verste mareritt nettopp var blitt til virkelighet, og det i den viktigste kampen han har spilt på årevis.

Brann er nødt å slå Mjøndalen over to kamper for å beholde plassen i eliteserien.

Feilpasning

Men nå hadde Askar nettopp sendt en klassisk førtifemgraders pasning ut mot kanten.

Hadde han bare spilt for Mjøndalen, og ikke Brann, kunne man kalt det en nydelig pasning. Pasningen var imidlertid ment å være en klarering.

I stedet havnet ballen i beina til Mjøndalens midtbane-elegant Vamouti Diomande, som takket og satte ballen rett i mål.

Heldigvis for Askar og Brann skulle ikke tabben bli fullstendig skjebnesvanger, i alle fall ikke foreløpig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bergen 20141123.Kvalifisering Eliteserien: Brann - Mjøndalen.0-1 ved Vamouti Diomande i kvalifiseringskampen i fotball mellom Brann og Mjøndalen på Brann stadion søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mjøndalen-spillerne feirer Vamouti Diomandes 1-0-scoring.

– Ble som vi håpet

Kasper Skaanes jubler for scoring mot Mjøndalen

Unggutten Kasper Skaanes utlignet for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

19 år gamle Kasper Skaanes hadde vært på banen i syv minutter da han sørget for et tilsvarende samstemt jubelbrøl over Bergen.

Tenåringsgutten ble byttet inn i pausen, og var årvåken da han snappet opp ballen og fikk tuppet den i mål til 1-1, noe som også ble resultatet i den første kvalifiseringskampen.

– Det er alltid deilig å score mål, men jeg synes ikke vi gjør en god kamp. Det legger en demper på det hele. Vi gjør en dårlig kamp, sier Skaanes til TV 2.

Han sørget dermed for at Brann slapp med skrekken, selv om Mjøndalen har større grunn til å være fornøyd med resultatet.

Lagene møtes igjen på Nedre Eiker førstkommende onsdag.

– Jeg er fornøyd med resultatet. Vi kjemper som vi vet vi må, og vi fikk målet. Det ble som vi håpet på, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.