- Calle var i praksis død

- Det er helt absurd det som skjedde, og det var helt absurd etterpå, sier Branns lege Asle Kjellsen etter Carl Erik Toprs dramatiske hjertestans i Sogndal søndag.

Video - Hjertestarteren reddet livet hans

Hjertestarteren reddet livet til Carl Erik Torp

Han var den som måtte løpe til og ta seg av Torp, som segnet om tre minutter før full tid i kampen mellom Sogndal og Brann. Mandag ettermiddag stilte han opp på et pressemøte og fortalte om det som skjedde i de dramatiske minuttene.

- Reddet dere livet hans?

- Ja. I og med at han hadde hjertestans, hadde han dødd hvis det ikke fantes noen som kunne hjelpe ham. Han var jo i praksis død før han fikk sjokk og hjerte- og lungeredning.

- Jeg er ikke sikker på om jeg husker detaljene. Jeg så at Calle falt om ute på banen. Vi ble umiddelbart tilkalt av de andre spillerne. Da vi kom fram, klarte han såvidt å si noe, han hadde urytmisk puls, og han hadde kramper. Vi valgte å flytte ham til et annet og tørt underlag, og utenfor banen stanset også pulsen. Da sette vi i gang med hjerte- og lungeredning, sa Kjellsen om sin tøffe dag på jobben.

Takker for støtten

Fra sykesengen er Torp rørt over alle meldingene dagen etter dramatikken på Fosshaugane.

- Tusen takk for all støtte og ønsker om god bedring. Jeg har fått og får fantastisk god hjelp og er rørt av alle som bryr seg. Igjen takk!!, skriver Torp på sin Twitter-konto.

- Hjertestarteren reddet livet hans

- Vi klarte å få ham ned trappen og inn på "akuttrommet". Der hadde han hjerteflimmer, og vi brukte hjertestarteren. Hjertet sluttet ikke å slå, men det "krampet seg", det vil si at det slo tett i tett i tett, uten noe funksjenelt slag.

- Dermed kunne vi bruke hjertestarteren, og det var trolig det som reddet livet hans, sier Kjeldsen, som synes det er enormt at Torp overlevde.

- Hvor lang tid hadde han hjertestans?

- Jeg vet ikke. Hele hendelsen tok kanskje fem-seks-sju-åtte minutter, men hjertet var ikke stoppet hele den tiden. Det er i grunnen umulig å si, og helt irrelevant så lenge man jobber med å få hjertet i gang igjen.

- Har du vært borti noe så dramatisk tidligere?

- I jobben på sykehuset har jeg vært borti litt av hvert. Men i en slik situasjon har jeg ikke det. Som klubblege kommer man tett innpå alle i klubben, derfor er det ekstra dramatisk når dette skjer noen i denne kretsen. Det er selvsagt også en stor påkjenning for de andre spillerne og andre i klubben, sier Kjellsen, som roser mannskapet på Fosshaugane.

Skryter av mannskapet

- De var utrolige. De var veldig gode til å beære ut, snakke sammen, og sette i gang med hjerte- og lungeredning, sa Kjellsen.

Torp er fortsatt på Haukeland sykehus der legene nå prøver å finne en forklaring på hjertestansen søndag kveld. Selv husker han lite fra det som skjedde.

- Vi vet nok mer før mandagen er over, sier Knut Fjeldsgaard, en av de andre legen som er tilknyttet Brann.

Trener Rune Skarsfjord og spillerne visste ikke at legen kjempet for Carl Erik Torps liv mens kampen ble avsluttet.

- Da Calle ble båret ut, så det ut til at det gikk bra. Vi forsto ikke alvoret før etter kampen. Det hadde ikke vært lett å stå på sidelinjen de siste minuttene hvis vi hadde visst det, sier Skarsfjord til Branns nettsted.

Fotball

 • Celtic slo tilbake

  Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi i Celtic kunne juble for 1-0-seier over Aberdeen etter trenerbyttet tidligere i uken.

  Ajer startet som vanlig som midtstopper for Celtic i lørdagens kamp. «Moi» startet på benken, men ble byttet inn etter drøyt en time.

  Seieren kom i den første kampen under den nye hovedtreneren John Kennedy. Neil Lennon forlot sjefsstolen i klubben i en skuffende sesong der Celtic må se byrival Rangers vinne ligaen med overlegen margin.

  Scottish Cup - Celtic v Heart of Midlothian
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Spansk motstand for Molde

  Molde tok seg videre på imponerende vis i 16-delsfinalen mot Hoffenheim torsdag kveld.

  Derfor var de i potten sammen med flere store lag da trekningen til 8-delsfinalene ble trukket fredag.

  Manchester United var også med i trekningen, og mange hadde nok håpet at Ole Gunnar Solskjær skulle få et gjensyn med gamleklubben.

  Slik ble det ikke. Molde fikk spansk motstand i Granada. Manchester United fikk en enda tøffere trekning og skal møte Zlatan Ibrahimovic og Milan.

  Disse møtes:

  Ajax – Young Boys

  Dynamo Kiev – Villarreal

  Roma – Sjakhtar Donetsk

  Olympiakos – Arsenal

  Dinamo Zagreb – Tottenham

  Manchester United – Milan

  Slavia Praha – Rangers

  Granada – Molde

  Molde
  Foto: Ralph Orlowski / AFP
 • To Molde-spillere på ukas lag

  To Molde-spillere har fått plass på ukas lag i europaligaen etter sensasjonseieren over Hoffenheim i 16-delsfinalen.

  Molde tok seg videre til åttedelsfinalen med en sterk prestasjon og 2-0-seier borte mot Hoffenheim torsdag. Det ga avansement etter 3-3 i første kamp, som ble spilt i Spania på grunn av norske koronaregler.

  Keeper Andreas Linde og tomålsscorer Eirik Ulland Andersen får plass på rundens lag i europaligaen, som offentliggjøres av Uefa.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - TSG 1899 Hoffenheim v Molde
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Haugesund lanserer eget kvinnelag

  Eliteserieklubben Haugesund oppretter et eget kvinnelag som skal inn i seriesystemet. Ambisjonene er å få et elitelag også på kvinnesiden.

  Haugesund er siste klubb ut i rekken av lag med en elitesatsing for både kvinner og menn. Etableringen av FK Haugesunds kvinnelag skjer i samarbeid med moderklubbene SK Haugar og SK Djerv 1919.

  Laget tar over Haugars plass i seriesystemet og vil trolig starte på nivå tre i det norske seriesystemet.

  Eliteserien i fotball 2020: Kristiansund - Haugesund (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB