Brann går 20 mill. i minus

2009 blir et tøft økonomisk år for sportsklubben Brann. Se video i saken.

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det melder bergensklubben på sine nettsider .

Se intervju øverst i saken.

De røde tallene skyldes i følge klubben inntektssvikt i både privat- og bedriftsmarkedet.

- Det store underskuddet kan forklares ved at vi har budsjettert med langt høyere inntekter enn det vi makter å hente inn, sier daglig leder Bjørn Dahl til Brann.no.

– Vi har ikke et kostnadsproblem, men en inntektssvikt. Den er ikke alarmerende stor i forhold til mange andre bedrifter. Den er på 15% slik vi ser det i dag, der vi nå presenterer en prognose for året 2009, som viser et underskudd på 20 millioner kroner, forklarer han videre.

Har kontroll

Bjørn Dahl

Daglig leder i SK Brann, Bjørn Dahl.

Foto: Kallestad, Gorm, Scanpix / SCANPIX

Men det er ingen panikk i Bergen. Dahl forventer at situasjonen vil bedre seg i 2010, og fra 2011 forventer klubben å gå med overskudd.

- Vi vil budsjettere med en helt annen realisme i 2010 og kostnader vil kuttes over hele fjøla, sier Dahl, som likevel slår fast at ikke blir aktuelt med lønnskutt eller oppsigelser i klubben.

- Finanskrisen har truffet norsk fotball. Vi blir ikke de eneste som leverer store underskudd, men vi skal likevel ta ansvar for vår egen situasjon, forsikrer Bjørn Dahl.

Underskuddet vil uansett bety at det blir penger til dyre spillerkjøp for Brann-trener Steinar Nilsen.

Svikt på flere fronter

Den største årsaken til det kraftige underskuddet ligger på mediesiden. Der får Brann-konsernet 12,7 millioner kroner mindre enn antatt.

Og når både billettinntektene (- 2,4 mill) og butikk/effekter (- 6,2 mill) svikter kraftig, blir tallene stygge for Bergens stolthet.

Fotballnyheter