Hopp til innhold

Skarsfjord: – Dette er en kjempegave til bergenserne

Brann er klar for cupfinale etter at laget slo Fredrikstad 2-0 i en jevnspilt semifinale onsdag.

Video Brann leder 1-0 i Fredrikstad

VIDEO: Branns første mål i Fredrikstad

Fredrikstad - Brann: 0-2 (NRK.no fulgte kampen - les her!)

Målscorere for Brann var Diego Gustavino og Kim Ojo.

Brann møter nå enten Aalesund eller Start, som spiller semifinale i Ålesund torsdag.

STEM: Hvem ønsker du å se i cupfinalen? (se nederst i saken)

Brann spilte ingen god 1. omgang, men greide etter hvert å snu kampen.

– Vi greide å snu spillet i 2. omgang, og da fikk vi spillet over på våre premisser. da har vi de kvalitetene som skal til, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK.

– Vi kastet 1. omgang i søpla, sier han.

Billedgalleri: Se bilder fra semifinalen mellom FFK og Brann

Fredrikstad har vunnet cupen 11 ganger, mens bergenserne har vunnet seks cuptitler. Det var dermed to lag med stolte cuptradisjoner som møtte hverandre onsdag. Nå kan det bli en ny cuptittel til Brann.

– Dette er en kjempegave til bergenserne. Hele byen fortjener å komme til Oslo, smiler Skarsfjord.

Saken fortsetter under video

Video Brann klare for cupfinale

VIDEO: Branns 2. scoring i kampen.

Gustavinos 1-0-scoring var av det litt heldige slaget.

Brann-spilleren skjøt fra langt hold, og ballen streifet FFKs Vidar Martinsen før den til slutt gikk i bue over keeper Jon Masalin. Men som Brann-spilleren selv sa det:

– Ja, jeg var heldig. Men det er mål, det er det viktigste, sier han.

Fredrikstad åpnet best

Det var imidlertid hjemmelaget som åpnet denne semifinalen best.

Med støtte fra et entusiastisk hjemmepublikum gikk FFK offensivt ut mot bergenserne, og kunne notere seg flere store målsjanser etter de første 20 minuttene av kampen.

Etter 14 minutters spill kunne Keene fort gitt Fredrikstad ledelsen etter et hardt skudd mot mål, men keeper Piotr Leciejewski rakk akkurat å få en tå på ballen.

Den største sjansen i denne perioden var det imidlertid Brann som hadde.

Diego Gustavino fikk muligheten alene med keeper etter 17 minutter, men traff ikke skikkelig og skuddet gikk like utenfor mål.

Saken fortsetter under video

Rune Skarsfjord etter cupseier mot FFK

VIDEO: - Dette har Bergen fortjent, sier Skarsfjord.

Passivt Brann

FFK-presset fortsatte utover i omgangen, mens serietreer Brann fremstod som merkelig passive og lite oppfinnsomme i angrepsspilet.

Bortelaget valgte å slå langt mot sin toppscorer Kim Ojo, en taktikk de ikke lyktes med. Ojo ble nemlig svært godt markert av Fredrikstad, og kom ikke til foran FFK-buret.

1. omgang ble preget av svært høyt tempo og underholdende fotball, selv om det store spillet uteble.

Brann-trener Rune Skarsfjord var da også tydelig misfornøyd med det han så i de første 45 minuttene, og det var et langt mer tent Brann-lag som kom på banen i 2. omgang.

Slet med angrepsspillet

Laget slet likevel med kreativiteten foran FFKs solide forsvarsrekke, og mange angrep stoppet fullstendig opp utenfor 16-meter.

Fredrikstad slet også med effektiviteten i angrep. James Keene hadde blant annet flere muligheter i begynnelsen av 2. omgang, men lyktes ikke.

Etter 67 minutter fikk imidlertid hjemmelaget en kjempesjanse da Amin Askar skjøt hardt fra 20 meter. Ballen gikk via Brann-spiller Lars Grorud, men Leciejewski glimtet til med en klasseredning.

Saken fortsetter under bildet

FFK - Brann

FFK var best i 1. omgang, men slet med effektiviteten foran mål.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Langskudd

Men det var altså Brann som fikk den første scoringen. Diego Gustavino fikk hull på byllen for de rødkledde etter 71 minutter.

Etter 85 minutter punkterte Brann kampen da Kim Ojo endelig slapp til foran FFKs mål.

Sævarsson slo inn mot Mjelde ved første stolpe, som kom akkurat for sent. Ojo var våkent frempå og formelig skled inn 2-0 til Brann.

Etter å ha slitt seg gjennom de tidlige cuprundene er det nå duket for fotballens festaften på Ullevaal 6. november for Brann. Brann har da muligheten til å ta sitt sjuende norgesmesterskap, og det første siden 2004.

Fredrikstad må nå konsentrere seg om å berge plassen i eliteserien og får en ny stor kveld allerede i neste serierunde da laget tar turen til lokaloppgjør i Sarpsborg.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Thorsby scoret i Sampdoria-seier

  Morten Thorsby scoret sesongens tredje seriemål da Sampdoria slo Fiorentina 4-1 i italiensk Serie A fotball mandag.

  Sampdoria hadde reddet plassen før avspark. Thorsby har spilt 34 seriekamper fra start for Genova-klubben denne sesongen. I tillegg til målene er det blitt ti gule kort, det siste i slutten av februar.

  Kristoffer Askildsen satt på benken hele kampen for Sampdoria mandag.

  Fiorentias tap gjør at deres sjanse til europacup-spill lever farlig.

  Sampdoria avslutter sesongen borte mot Inter søndag. Dermed kan Thorsby være med på å avgjøre kampen om ligagullet. Inter ligger to poeng bak Milan på toppen av tabellen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • Pálsson fikk hjertestans igjen

  Sarpsborg-spiller Emil Pálsson forteller i et intervju med TV 2 at han fikk hjertestans for andre gang da han trente på Island.

  – Det er dårlige nyheter. I forrige uke fikk jeg ny hjertestans på trening da jeg var på Island, forteller han til kanalen.

  Det var i november at Pálsson falt om på banen da han var på utlån hos Sogndal og spilte kamp mot Stjørdals-Blink.

  Han er per nå tilbake i Sarpsborg, men har ikke vært på banen siden hjertestansen.

  Pressekonferanse med Emil Pálsson
  Foto: Christian Blom / NTB
 • Ibrahimaj ble LSK-helt mot Sarpsborg

  Lillestrøm fortsetter sin ubeseirede ferd i årets eliteserie. Mandag ble Ylldren Ibrahimaj avgjørende med sin scoring i 1-0-seieren over Sarpsborg 08.

  Avgjørelsen falt etter 67 minutter. LSK-spissen Akor Adams slo inn til Ibrahimaj, som var sikker fra kloss hold. Kanarifuglene hadde fram til da hatt omtrent det som hadde vært av sjanser og gikk opp i ledelsen svært fortjent.

  LSKs femte seier for sesongen betyr at de gule og svarte stadig henger med Viking i toppen av tabellen med en kamp mindre spilt. Rogalendingene har to poeng mer enn Lillestrøm. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm - Sarpsborg 08
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Zekhnini brøt måltørken i Molde-seier

  Rafik Zekhnini scoret sitt første mål på 512 dager i Moldes 2-0-seier over Aalesund i Eliteserien mandag. Det var romsdalingenes fjerde trepoenger.

  24-år gamle Zekhnini hadde før kampen ikke scoret siden 12. desember 2020, da for sveitsiske Lausanne mot Luzern. Siden den gang har det både blitt lite spilletid og magert med scoringer. Han spilte i alt tolv seriekamper for Molde sist sesong uten å notere seg i målprotokollen.

  Mandag fikk han «endelig» hull på byllen da han fikk stå alene foran mål og dunke inn 2-0 like før pause. Før det hadde Magnus Wolff Eikrem utnyttet en tabbe fra AaFK-keeper Sten Grytebust allerede etter tre minutter.

  Det holdt til seier for laget som har som mål å kjempe om ligatittelen i år. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Godset overbeviste igjen

  Strømsgodset klatrer på eliteserietabellen etter 3-0-seier over Kristiansund mandag. For KBK ble den sportslige krisen ytterligere forverret.

  Ti poeng på de fem siste kampene betyr at Godset for alvor har fått fart på poengfangsten i årets sesong. Det gir sjetteplass på tabellen etter sju spilte kamper.

  For tabelljumbo Kristiansund er situasjonen atskillig mørkere. Ett poeng på de seks første kampene betyr at det har åpnet seg en luke opp til lagene foran for mannskapet til Christian Michelsen.

  Godset tar i mot Vålerenga på hjemmebane i neste runde, mens Kristiansund skal på besøk til Molde. (NTB)

  Eliteserien i fotball Kristiansund - Strømsgodset
  Foto: Marit Hommedal / NTB