NRK Meny
Normal

Bråket truer Tottenham - Everton

Tottenhams serieåpning mot Everton lørdag kveld kan bli utsatt som følge av urolighetene i Nord-London. Klubbens billettkontor ble delvis ødelagt av opptøyene.

Ødelggelsene i Tottenham

Slik så det ut etter urolighetene og hærverket i Nord-London, ikke langt fra White Hart Lane

Foto: LUKE MACGREGOR / Reuters

Tottenhams bane White Hart Lane ligger snaut halvannen kilometer fra bydeøens politistasjon, der det lørdag kom til store opptøyer i kjølvannet av en demonstrasjon.

Den i utgangspunktet fredelige demonstrasjonen med rundt 300 deltakere lørdag utartet da to politibiler ble angrepet og antent like ved politistasjonen.

Bråket ekslaerte, og flere biler og bygninger ble satt i brann. Åtte politifolk ble skadet og måtte til sykehus, og 48 mennesker ble arrestert.

Politiet frykter mer uroligheter i kjølvannet av hendingene i helga.

Tottenham avlyste sine vanlige omvisningsturer på sin arena i går og i dag av sikkerhetsmessige grunner. Klubbens butikker og billettsalg vil tidligst åpne på onsdag.

Premier League sesongåpner i helga. Tottenhams kamp mot Everton skal etter planen spilles lørdag klokka 16.00. Nå kan dette bli vanskelig.

- Som en av de store bedriftene i området er vi opptatt av lokalmiljøet og folkene som bor her, og vi er både lei oss og opprørt over det som skjer. Vi håper at det som er ødelagt skal bygges opp igjen så raskt som mulig, sier Tottenhams styreformann David Levy.

Fotballnyheter