NRK Meny
Normal

Bradley: – Agenten min får flere telefoner

Stabæks suksesstrener Bob Bradley (57) legger ikke skjul på at han er attraktiv på markedet og at han fort kan forsvinne fra Nadderud allerede i sommer.

Bob Bradley

POPULÆR: Bob Bradleys suksess i Stabæk har gjort amerikaneren til en ettertraktet mann blant utenlandske klubber. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix

– Avtalen min med Stabæk er at hvis klubber tar kontakt, har jeg muligheten til å tenke på det og diskutere tilbudet, sier Bradley til NRK.

Etter halvannen sesong som trener i Norge har 57-åringen tatt Stabæk fra å være en nyopprykket klubb til å bli en gullkandidat i eliteserien, blant annet takket være en voldsom utskiftning i spillerstallen.

Den imponerende prestasjonen blir lagt merke til både i Norden og nedover i Europa, og oddsen er lav for at amerikaneren bytter ut Nadderud med en langt mer imponerende hjemmebane i løpet av sommeren.

– Akkurat nå har jeg ingen idé om hva fremtiden bringer. Men agenten min får telefoner fra folk som forespør om min tilgjengelighet, innrømmer Bradley.

Engelske beilere

Trenerveteranen med en fortid som USAs landslagssjef har et halvt år igjen av kontrakten med Stabæk.

Det hindrer ikke utenlandske klubber i å ta kontakt. Spesielt engelske klubber har vist interesse for amerikaneren.

– Jeg er en outsider til noen jobber. Jeg har snakket med noen klubber i England de siste årene og de har vært interessert i å snakke med en som ikke har vært i Premier League. Men hittil har de endt opp med å velge folk med Premier League-erfaring, sier Bradley.

Stabæk-sportssjef Inge André Olsen er innstilt på å måtte gi slipp på suksesstreneren i løpet av sommeren. Aller helst til fordel for en storklubb.

– Bob er god nok for Premier League og Bundesligaen ut ifra mine vurderinger. Jeg håper for all del han ender i en fantastisk klubb, sier Olsen til NRK.

Han har allerede flere aktuelle erstattere på blokken, men hvem det blir, avhenger av når Bradley forsvinner.

– Det kan skje på et tidspunkt hvor vi ikke har godt tid til å kartlegge og intervjue kandidatene. Timingen er det ikke alltid vi som liten klubb kan styre, sier Olsen.

Liverpool-interesse?

NRK får opplyst fra flere kilder at Liverpool med sine amerikanske eiere skal ha hatt Bradley på en liste over potensielle støttespillere for Brendan Rodgers.

Det er imidlertid landslagssjefen for Englands U19-landslag Sean O'Driscoll som nå ligger an til å bli Liverpool-managerens assistent.

– Jeg vet ikke hvem kildene deres er, men nei. Jeg har aldri hørt noe fra Liverpool. Det har ikke vært noen diskusjon med noen i Liverpool om en mulig jobb der, sier Bradley.

En assistentjobb i Liverpool ville uansett ikke passet amerikaneren, mener sportssjef Olsen.

– Et ord er feil i mitt hode: Assistent. For Bob er det «boss». It's the man. Jeg ser ikke for meg han fly rundt som en assistent. Han skal styre showet! sier Olsen og smiler.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.