Suksesstreneren sover aldri etter kamper

Stabæk-trener Bob Bradley (56) studerer alle kampene gjennom nattetimene – uansett om det ble tap eller seier.

Bradley

PANGSTART: Her Bob Bradley (nr. to fra venstre) under 3-2-seieren over Sarpsborg på Nadderud i mai.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Deila

SKRYTER: Motstander og kollega Ronny Deila er full av lovord om Stabæk og trener Bob Bradley.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sensasjonslaget Stabæk har gjort ekspertenes nedrykkstips til skamme så langt denne sesongen.

Etter å ha kontret inn 3-1 på Lerkendal, fulgte bæringene opp med seier over de regjerende seriemesterne Strømsgodset.

Dermed klatret det unge laget opp til en foreløpig bronseplass med 18 poeng – deres beste seriestart siden gullsesongen i 2008 (se faktaboks).

Det hadde få – om noen – trodd på forhånd.

– Ikke overrasket

– Det handler om enkle ting. Vi har bedre forståelse på banen. Vi vet i større grad når vi skal gi fra oss ballen og når vi skal opp i press. Når du forbedrer de fotballfaglige tingene, har du større sjanse for å lykkes, svarer Bradley på spørsmål om hvorfor Stabæk overbeviser i øyeblikket.

Bradley, som kom til Bærum i januar, er ikke overrasket over at Stabæk ser ut til å bite hardt ifra seg i eliteserien.

Stabæk-troppen har en snittalder på 22,7 år, og amerikaneren leder dermed seriens yngste spillere.

– Jeg trodde vi kunne bli et godt lag. Jeg så at det var talent her, og vi la til noen gode brikker. Litt etter litt har vi vist at vi kan spille bedre. Jeg er ikke overrasket over det, og nå må vi prøve å bli enda bedre, sier Bradley.

Kaller Bradley «et skup»

Én som er overrasket, er Godset-trener Ronny Deila. Han hadde ikke sett for seg at Stabæk skulle være så sterke før sesongen.

– Men det snur fort i fotball. Det handler om å få spillerne til å utvikle seg fort, og det har Stabæk klart. De har en vanvittig energi, sier Deila til NRK.no.

Han kaller ansettelsen av Bradley «et skup».

– Han har tilført veldig mye. Han har masse erfaring. Og de har fått inn gode spillere også, sier Deila, og trekker frem Club Brugge-innlånte Enoch Kofi Adu.

– Det er veldig hyggelig av ham. Jeg har sett Strømsgodset mye i år, og jeg liker godt hvordan de spiller fotball, sier Bradley om Deila-skryten.

Sover aldri etter kamper

Amerikaneren mener Stabæk leverte sin hittil beste kamp mot Strømsgodset. Men 56-åringen kunne likevel ikke se frem til en god natts søvn.

Bradley sover nemlig aldri etter fotballkamper.

– Jeg sover godt alle netter bortsett fra etter kamper. Uansett om det er tap eller seier, sover jeg aldri etter kamper. Jeg ser på kampen igjen og igjen fordi jeg ikke får sove, sier Bradley og smiler.

Selv om bærumslaget i øyeblikket er langt unna nedrykksstriden, er det kun tre poeng ned til 9.-plass.

Bradley ønsker ikke å snakke om et fremtidig gullag i Stabæk.

– Det er for tidlig å snakke om det for meg. Jeg har satt pris på klubben fra starten av, og jeg føler vi har gjort alt for at folk skal få glede av laget. Vi går i riktig retning, men jeg mener vi har en lang vei å gå, sier amerikaneren.

Fotball

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK