Suksesstreneren sover aldri etter kamper

Stabæk-trener Bob Bradley (56) studerer alle kampene gjennom nattetimene – uansett om det ble tap eller seier.

Bradley

PANGSTART: Her Bob Bradley (nr. to fra venstre) under 3-2-seieren over Sarpsborg på Nadderud i mai.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Deila

SKRYTER: Motstander og kollega Ronny Deila er full av lovord om Stabæk og trener Bob Bradley.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sensasjonslaget Stabæk har gjort ekspertenes nedrykkstips til skamme så langt denne sesongen.

Etter å ha kontret inn 3-1 på Lerkendal, fulgte bæringene opp med seier over de regjerende seriemesterne Strømsgodset.

Dermed klatret det unge laget opp til en foreløpig bronseplass med 18 poeng – deres beste seriestart siden gullsesongen i 2008 (se faktaboks).

Det hadde få – om noen – trodd på forhånd.

– Ikke overrasket

– Det handler om enkle ting. Vi har bedre forståelse på banen. Vi vet i større grad når vi skal gi fra oss ballen og når vi skal opp i press. Når du forbedrer de fotballfaglige tingene, har du større sjanse for å lykkes, svarer Bradley på spørsmål om hvorfor Stabæk overbeviser i øyeblikket.

Bradley, som kom til Bærum i januar, er ikke overrasket over at Stabæk ser ut til å bite hardt ifra seg i eliteserien.

Stabæk-troppen har en snittalder på 22,7 år, og amerikaneren leder dermed seriens yngste spillere.

– Jeg trodde vi kunne bli et godt lag. Jeg så at det var talent her, og vi la til noen gode brikker. Litt etter litt har vi vist at vi kan spille bedre. Jeg er ikke overrasket over det, og nå må vi prøve å bli enda bedre, sier Bradley.

Kaller Bradley «et skup»

Én som er overrasket, er Godset-trener Ronny Deila. Han hadde ikke sett for seg at Stabæk skulle være så sterke før sesongen.

– Men det snur fort i fotball. Det handler om å få spillerne til å utvikle seg fort, og det har Stabæk klart. De har en vanvittig energi, sier Deila til NRK.no.

Han kaller ansettelsen av Bradley «et skup».

– Han har tilført veldig mye. Han har masse erfaring. Og de har fått inn gode spillere også, sier Deila, og trekker frem Club Brugge-innlånte Enoch Kofi Adu.

– Det er veldig hyggelig av ham. Jeg har sett Strømsgodset mye i år, og jeg liker godt hvordan de spiller fotball, sier Bradley om Deila-skryten.

Sover aldri etter kamper

Amerikaneren mener Stabæk leverte sin hittil beste kamp mot Strømsgodset. Men 56-åringen kunne likevel ikke se frem til en god natts søvn.

Bradley sover nemlig aldri etter fotballkamper.

– Jeg sover godt alle netter bortsett fra etter kamper. Uansett om det er tap eller seier, sover jeg aldri etter kamper. Jeg ser på kampen igjen og igjen fordi jeg ikke får sove, sier Bradley og smiler.

Selv om bærumslaget i øyeblikket er langt unna nedrykksstriden, er det kun tre poeng ned til 9.-plass.

Bradley ønsker ikke å snakke om et fremtidig gullag i Stabæk.

– Det er for tidlig å snakke om det for meg. Jeg har satt pris på klubben fra starten av, og jeg føler vi har gjort alt for at folk skal få glede av laget. Vi går i riktig retning, men jeg mener vi har en lang vei å gå, sier amerikaneren.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters