Tårene trillet da «bittelille» Bradford tok seg til Wembley

Bradford spiller til daglig i den fjerde høyeste divisjonen i England. Det var lite synlig da de sendte Aston Villa på hodet ut av ligacupen og tok seg til en sensasjonell finale tirsdag.

Bradford slo ut Aston Villa

Bradford-spillerne jubler etter James Hansons utligning til 1-1, og 4-3 sammenlagt over to semifinalekamper.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Aston Villa - Bradford 2-1 (3-4 sammenlagt over to kamper)

Aston Villa-supporterne var raskt ute med å forlate sin egen hjemmebane da sluttsignalet lød, vel vitende om at cupbomba i årets ligacup nettopp hadde smelt i ansiktet på deres favorittlag.

Rory McArdle

Bradfords irske forsvarsspiller Rory McArdle jubler idet sluttsignalet lød.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Igjen stod 6.000 Bradford-supportere og sang for full hals. Den lille klubben fra West Yorkshire i Nord-England, som har slitt med økonomiske problemer i flere tiår og som ikke har spilt Premier League-fotball siden 1999, er klare for sin første cupfinale siden de vant FA-cupen i 1911. Ganske nøyaktig 102 år siden.

– Jeg kan ikke tro det. Nå er vi i finalen og der vil vi selvfølgelig være enda større «underdogs» enn i dag. Det skal bli fantastisk, sier Bradfords målscorer James Hanson.

– Dette er fantastisk for hele byen Bradford. Supporterne våre har støttet klubben tross ti år med motgang, sier en overlykkelig Bradford-manager Phil Parkinson.

Har slått ut flere topplag

Bradford hadde en 3-1 ledelse å gå på fra første kamp, og da Aston Villa kun maktet en knapp 2-1-seier på Villa Park, var avansementet til finalen et faktum.

Der møter de enten Chelsea eller Swansea, som møtes i den andre semifinalen onsdag kveld.

For første gang siden Rochdale i 1962 har et lag fra nivå fire gått hele veien til en ligacupfinale. Bradford har tidligere denne sesongen slått ut elitelagene Wigan og Arsenal i turneringen.

– Vi vet vi er gode nok til å slå hvem som helst, sier Hanson.

Villa tok ledelsen

Det skal vanligvis være klasseforskjell mellom et Premier League-lag og et lag på nedre tabellhalvdel på nivå fire. Det var ventet at Aston Villa skulle slå greit tilbake fra det flaue 3-1-tapet i semifinalens første kamp.

Og den åpenbare klasseforskjellen var synlig i første omgang. Villa gikk hardt ut og presset bortelagets forsvarsrekke voldsomt.

Etter 24 minutter scoret en sterk Christian Benteke til 1-0. Vertene fortsatte trykket i visshet om at de måtte score minst ett mål til for å få ekstra omganger, men Villa maktet ikke å utnytte initiativet før pause.

I stedet sjokkerte James Hanson hjemmefansen. Ti minutter ut i annen omgang rev 25-åringen seg løs fra Villa-markeringene og stanget inn 1-1 kontant med hodet. Målet kom etter et godt slått hjørnespark.

– Det var ekstra deilig å score foran våre supportere. De var fantastiske i dag, sier Hanson.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Benteke scorer mot Bradford

Christian Benteke (t.v) styrte inn 1-0 med høyrebeinet etter 24 minutters spill.

Foto: Alastair Grant / Ap

Bradford kjempet tappert

Utligningen gjorde at Paul Lamberts mannskap trengte minst to mål til for å sikre ytterligere en halvtimes spill i Birmingham. Der det unge Villa-laget kjørte over Bradford før pause, ble kampbildet helt annerledes etter 1-1-målet.

Plutselig oste gjestene av selvtillit. I det 73. minutt kunne Garry Thompson definitivt avgjort avansementet, men han skjøt ballen i tverrliggeren.

Like før full tid tente Andreas Weimann nytt håp for Villa-fansen, da han sendte Villa opp i en 2-1-ledelse på en kontring. Men Premier League-klubben maktet ikke å score en tredje gang, og dermed var det Bradford som kunne innkassere finalebilletten.

Aston Villa slått ut av cupen

Stephen Ireland og resten av Aston Villa-spillerne depper etter kampen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Onsdag avgjøres det hvilket lag som venter Bradford i finalen.

Swansea leder 2-0 over Chelsea før returoppgjøret hjemme i Wales. Finalen i årets ligacup spilles 24. februar på Englands nasjonalarena Wembley. Der kan man vente å se mange Bradford-supportere, melder Bradford-manager Phil Parkinson.

– Våre fans kan selge ut Wembley på egen hånd, jublet Phil Parkinson.

Det ydmykende nederlaget er et nytt slag for Aston Villa denne sesongen. Birmingham-klubben sliter fra før tungt i serien og er fjerde sist på tabellen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp