Normal

Braaten: – Jeg er blitt seriøs

31 år gamle Daniel Braaten har sluttet å se på fotball som lek og moro. Nå er han klar for å hjelpe både FC København og landslaget på rett kjøl igjen.

braaten

Daniel Braaten har både nytt Oslo og trent godt i sommer, i hans lengste periode som arbeidsledig i karrieren. Han har ikke spilt seriefotball siden i vår.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

drillo

Egil Olsen roser Daniel Braatens valg om å gå til FC København.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det er fint å ikke være arbeidsledig lenger, sier Daniel Braaten med et smil.

Mandag signerte han kontrakt med FC København, etter en hel sommer som klubbløs.

Avgjørende høst

Braaten virket fornøyd med å endelig slippe å svare på kritiske spørsmål om fremtiden da han og resten av herrelandslaget møtte pressen tirsdag.

Kontrakten med gamleklubben Toulouse gikk ut i slutten av juni, og etter det har det ikke blitt veldig mye fotball for kraftspissen.

Det blir det slutt på nå. Braaten står foran flere store oppgave på fotballbanen denne høsten.

I Danmark venter kriserammede FC København, med nyansatte Ståle Solbakken i sjefsstolen. Det tidligere topplaget ligger på nedrykksplass og kan trenge en Daniel Braaten i toppform.

Aller først venter imidlertid de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Sveits. Norge tåler ikke å tape disse dersom det skal være håp om mesterskapsspill.

Braaten er en av landslagssjef Egil Olsens favoritter, og har fått plass i troppen selv om det er gått flere måneder siden han sist spilte seriekamp.

– Jeg er veldig glad for det. Det er fint å føle at man har tillit, konkluderer Braaten.

Slutt på lek og moro

Selv bedyrer han at formen er god, noe han også viste da Norge møtte Sverige til treningskamp tidligere i sommer. Braaten var en av de som gjorde en god figur i 4-2-tapet.

– Jeg har trent godt i sommer, blant annet med Vålerenga. Samtidig har jeg fått tid til å kose meg i det fine været i Oslo. Så det har i grunn gått helt fint å være arbeidsledig, sier han og smiler.

31-åringen ville til FCK på grunn av trener Ståle Solbakken og muligheten for mesterligaspill.

– Det er klart det er en gulrot, sier Braaten, som aldri har spilt mesterliga utenfor Norges grenser.

– Jeg har spilt en del Europaliga, men ellers har det vel bare vært litt mesterliga for Rosenborg. Det blir spennende å prøve det igjen, slår han fast.

– Er du i bedre form nå enn du var da?

– Ja. Før var det bare lek og moro for meg. Jeg er blitt mer seriøs nå, sier Braaten.

Olsen roser klubbvalget

«Drillo» forteller at han egentlig ikke var i særlig stor tvil om å ta med kraftspissen til de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Sveits.

– Daniel er veldig viktig for gruppa. Han er den som er nærmest å ha en spesiell spisskompetanse, fordi han er både rask, sterk og litt uiforutsigbar. Men vi vet alle at Daniel er altfor av og på. Vi må jobbe for at han skal være på nå, sier Olsen.

Landslagssjefen roser Braatens klubbvalg.

– Ikke bare har han funnet seg en klubb, han har funnet seg en bra en, også. Jeg er veldig fornøyd med det, slår han fast.

Fotballnyheter