NRK Meny
Normal

Solbakken lar Braaten gå: – Prestasjonene har svingt

Daniel Braaten (31) får ikke fornyet kontrakt med danske FC København. Søndag spiller han sin siste kamp for klubben.

Daniel Braaten

SPILT MESTERLIGA: Daniel Braaten var en viktig brikke i FC Københavns mesterliga-spill denne sesongen. FCK endte siste i gruppe B med én seier på seks kamper. Her er Braaten i aksjon mot Real Madrid.

Foto: GERARD JULIEN / Afp

Braaten har spilt 22 kamper og scoret to mål for det danske hovedstadslaget. Nå blir han nødt til å finne seg en ny arbeidsgiver.

– Daniel ble hentet sent i siste transfervindu for å gi oss internasjonal «power» og rutine. Og det har han gjort i alle våre mesterligakamper, hvor han var bestemann hjemme mot Juventus og Galatasaray (...).

Solbakken begrunner vrakingen

– Daniel er utrolig godt likt i gruppa, og har har bidratt vesentlig på og utenfor banen, heter det i en uttalelse fra manager Ståle Solbakken på klubbens hjemmesider.

– Selv om han selv er den første til å erkjenne at prestasjonene i Superligaen har svingt mer enn i Europa, heter det videre.

Landslagsspilleren gikk til København-klubben i september, etter at kontrakten hans i franske Toulouse gikk ut etter forrige sesong.

Nordmannen er ikke den eneste som forsvinner. Også Lars Jacobsen, Christian Bolaños og Goerg Margreitter har kontrakter som går ut etter sesongen.

Braaten har spilt 51 landskamper og scoret fire mål for Norge. Daniel Braaten er tatt ut til landskampene mot Frankrike og Russland i slutten av mai.

Daniel Braaten

Daniel Braaten i kamp mot Galatasaray i mesterligaens gruppespill.

Foto: Jens Dresling / Ap

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.