Prakt-angrep ga Dortmund seier over Arsenal

Da det så ut som om Arsenal hadde tatt grepet om kampen og jaktet seiersmålet, satte Borussia Dortmund inn en overgang tatt ut av læreboka og vant 2–1 i London.

Robert Lewandowski

Her ødelegger han Arsène Wengers fødselsdag: Robert Lewandowski avslutter angrepet som den goalgetter han er og gir Borussia Dortmund en sterk borteseier i London

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Slik var kampen: Arsenal - Borussia Dortmund 1-2

Arsenal stod høyt oppe. Så mistet de ballen, og nesten hele Dortmund-laget stormet framover. Kevin Grosskreutz fosset nedover kanten, la tvers over til en umarkert Lewandowski som på direkte knallet kula i mål.

Dermed 2–1 og Dortmunds første seier i England siden 1997. Da slo de Manchester United og gikk seinere helt til topps i mesterligaen.

Arsene Wenger

Arsène Wenger kunne tenkt seg en annen bursdagspresang. Han ble 64 år i dag

Foto: Shaun Botterill / Getty Images

Det var hardt å svelge for Arsenal, som hadde vært det klart beste laget siden Santi Carzola ble byttet inn da en halvtime stod igjen.

Men det teller ikke når det er motstanderen som får mål.

– Vi kom bakpå med det tidlige målet imot, og da vi fikk spillet til å gli i andre omgang, var vi for naive, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Men de var veldig godt organiserte, og vi var vikke så gode som vi kan være offensivt, la han til.

Wenger kunne også tenkt seg et annet resultat på sin 64-årsdag. Hans klubb leder riktignok gruppa etter tre serierunder, men bare så vidt. Både Arsenal, Dormund og Napoli har seks poeng.

Lagene møtes igjen i Tyskland om to uker.

Fartsfylt omgang

Førsteomgangen var fartsfylt, og den var todelt.

Borussia åpnet friskest, presset Arsenal høyt oppe, og skapte etter hvert også sjanser.

Ledermålet kom da Arsenals forsvar burde hatt kontroll, men ble presset til å gjøre feil. Det var Aaron Ramsey som mistet ballen. Det utnyttet Borussia nådeløst, og Henrikh Mkhitaryan fikk tid til å plasser ballen hardt inne ved stolpen.

Arsenal klarte litt etter litt å ta tak i kampen, og mot slutten av omgangen var de på høyde med tyskerne.

Olivier Giroud scorer

Her får Arsenal håp: Olivier Giroud har utnyttet misforståelsen i Dortmunds forsvar og smeller inn utlikningen like før pause

Foto: Mike Hewitt / Bongarts/Getty Images

Fire minutter før pause ble ikke midtstopper Hulles og keeper Weidenfeller enige om hvem som skulle stanse innlegget fra Bacary Sagna. Det oppfattet Olivier Giroud rakst, snappet ballen og smelte den i mål.

Litte heldig, men en fortjent utlikning på det tidspunkt.

Cazorla gav Arsenal styrke

Også etter pause begynte Borussia best, men de var ikke presise nok i avslutningen.

Så tok Arsenal ut Jack Wilshere og satte inn Santi Carzola etter en times spill. Det syntes umiddelbart.

Spanjolen tok tak i midtbanen, og plutselig var Arsenal toneangivende. De kom mye oftere fram. Carzola selv smelte ballen i krysset fra nesten 20 meter.

Men det ble Dortmunds kveld. Overgangen og seiersmålet kunne ikke blitt gjort bedre.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Chelsea avanserte i mesterligaen

  Chelsea og Sevilla kvitterte ut de to første billettene til mesterligaens cupspill med hver sin borteseier tirsdag. Begge avgjorde på overtid.

  Rennes utlignet til 1-1 mot Chelsea fem minutter før slutt og så ut til å utsette feiringen både for London-klubben og Sevilla iallfall en uke. Men på overtid nikket innbytter Olivier Giroud inn vinnermålet og ordnet avansement for begge tetlagene i gruppa.

  France Soccer Champions League
  Foto: David Vincent / AP
 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun
 • Cup-erstatning til fotballklubber

  Fotballklubber i 2. divisjon og 3. divisjon får i alt 7,9 millioner kroner fordeler fordi årets fotball-NM måtte avlyses. 89 klubber får utbetalt 88.800 kroner hver fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten, ifølge NFF.

 • NFF flytter kamper i Eliteserien

  De siste serierundene i Eliteserien i fotball for menn skal spilles på hverdager, slik at kamper som utsettes på grunn av karantener kan spilles i helgene. Norges Fotballforbund er enig med klubbene om at målet er at serien skal være ferdig før jul.

 • Storbritannia åpner for tilskuere

  Opp til 4000 tilskuere kan få plass på britiske idrettsarenaer fra 2. desember, opplyste statsminister Boris Johnson om mandag, ifølge Sky Sports.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav, kan så mange som 4.000 personer bli sluppet inn.

  Dermed kan tilskuere snart bli å se på kamper i blant annet Premier League igjen.

  Pappfigurer av Brighton-supportere
  Foto: Glyn Kirk / AP