NRK Meny
Normal

Her trøstes Stabæk-keeperen (19) etter skrekkdebut

Borger Thomas (19) fikk endelig sin debut mellom Stabæk-stengene i eliteserien. Den varte i tre minutter.

Stabæk

FIKK OPPMUNTRENDE ORD: Lillestrøm-spillerne var raske med å gi sin støtte til uheldige Borger Thomas. Her får han trøst av Arnold Origi og Frode Kippe.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Kippe

GOD SPORTSÅND: Lillestrøm-kaptein Frode Kippe følte med debutanten.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

For Lillestrøm gikk rett i strupen på formlaget Stabæk på Åråsen. Etter fire minutter løp Petter Vaagan Moen seg fri, rundet keeperen og ble lagt i bakken av sisteskansen.

Det endte i straffespark, rødt kort og en verst tenkelig start for eliteseriekarrieren til Thomas.

– Jeg var borte og snakket med ham. Det er ikke gøy med en sånn debut. Han er en ung og lovende keeper, sa Lillestrøm-kaptein Frode Kippe til C More.

Tung dag for gjestene

Han var blant spillerne som ga 19-åringen noen klapp på skulderen på vei ut av Åråsen-matta.

Thomas selv så naturlig nok preget ut, og keeperen tok drakta over hodet da han tuslet av banen.

– Jeg sa til ham at det samme har skjedd erfarne keepere. Vi står bak ham, og dette er en del av læringen, sa Stabæk-trener Bob Bradley til C More.

Straffesparket suste forbi erstatteren Simen Omholt-Jensen, som også fikk sin Stabæk-debut, men endte i tverrliggeren. Det var Petter Vaagan Moens første straffebom i eliteserien.

Høiland-dobbel

Men Lillestrøm-presset ble etter hvert for mye gjestene, og hjemmepublikummet skulle til slutt reise seg hele fem ganger.

Ruben Gabrielsen åpnet målfesten med et hodestøt etter 18 minutter, og Erling Knudtzon og Moryke Fofana punkterte i praksis kampen like før pause.

Stabæk klarte å løfte seg etter hvilen, men det var likevel bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Etter 73 minutter økte Tommy Høiland til 4-0, og samme mann satte inn 5–1 like før slutt.

Luc Kassi ga bærumslaget et trøstemål.

– Det blir ikke enkelt når du mister keeperen så tidlig. Det er ekstra vanskelig når det er så varmt. Men jeg ba dem spille for hverandre i 2.-omgang, og jeg synes vi løftet oss, sa Bradley etter kampen.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter