NRK Meny
Normal

Betaler tilbake alle som tippet United-gull

Bookmakeren Fred Done synes så synd på Manchester United-fansen at han gir pengene tilbake til alle som tippet United som seriemester.

Manchester United

Robin van Persie, Michael Carrick, Wayne Rooney og resten av Manchester United-laget har underprestert denne sesongen.

Foto: Jon Super / Ap

– De lojale supporterne hadde aldri en sjanse til å vinne med Manchester United på bongen. Denne sesongen har United vært ubrukelige og håpløse, forklarer Fred Done i spillselskapet Betfred til Manchester Evening News.

Bookmakeren fra Salford, som har holdt med Manchester United hele livet, har bestemt seg for å gi pengene tilbake til alle som tippet Manchester United som serievinner før sesongen.

To millioner kroner

Laget fra Old Trafford ligger helt nede på 7.-plass på tabellen og er sjanseløse i å forsvare tittelen fra i fjor.

Utbetalingen koster Done hele £200.000 - om lag to millioner norske kroner.

– Alle som har tippet United som seriemester kan bare ta med seg kupongen til butikken og jeg vil gi tilbake hver eneste penny.

– En av grunnene til at jeg har valgt å bli den første bookmakeren som noensinne har gjort dette, er alle de supporterne som sto og sang av full hals når United tapte 3-0 mot Liverpool. Jeg kunne ikke tro det jeg så, og jeg mener supporterne fortjener et bedre lag enn det Davis Moyes hadde på banen, sier Done.

Tabbet seg ut

Bookmakeren fikk mye oppmerksomhet da han i 2012 valgte å betale ut premiepenger til alle som hadde tippet United-gull - lenge før serien var avgjort.

Syv kamper gjensto på programmet, men Done var sikker på at forspranget på fem poeng ned til City på andreplass ville holde til tittelen.

Det gjorde det som kjent ikke, og Betfred tapte flere millioner på tabben.

Når bookmakeren nå på ny deler ut sedler halvannen måned før serien er ferdigspilt, er det av medlidenhet til Uniteds tilhengere.

– United blakker supporterne. Jeg er ikke den eneste som sier dette, men klubben står stille. Jeg hører stadig at United er det beste laget i verden - det er bare feil.

– United er ikke engang best i Manchester og det knuser hjertet mitt å si det, avslutter Done.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia