NRK Meny
Normal

Tatt ut i EM-troppen - dratt inn i kampfiksingsskandale

Kun få timer etter at Leonardo Bonucci ble tatt ut til Italias EM-tropp, kommer rapportene om at også han er dratt inn i den eskalerende kampfiksingsskandalen i Italia.

Marco Borriello

Leonardo Bonucci (t.h.) er den siste i rekken av italienske spillere som blir dratt inn i kampfiksingsskandalen. Her jubler han med Marco Borriello (t.v.) tidligere i måneden.

Foto: STRINGER/ITALY / Reuters

Domenico Criscito

Domenico Criscito får ikke være med i Italias EM-tropp etter avsløringen om hans mulige involvering i kampfiksingsskandalen.

Foto: TIZIANA FABI / Afp

Mandag ettermiddag gjorde Italias landslagssjef Cesare Prandelli endringer i troppen som skal være med til fotball-EM i Polen og Ukraina fra 8. juni.

Der var Zenit-backen Domenico Criscito utelatt fra den 25 mann store troppen ettersom han er involvert i en gigantisk kampfiksingsskandale i Italia.

En av dem som var med i den samme troppen, var Juventus´midtstopper Leonardo Bonucci.

Men kun timer etter at offentliggjøringen av troppen, kom meldingen om at også Bonucci er i politiets søkelys for kampfiksing, melder avisen La Gazzetta dello Sport.

Det er foreløpig ikke kjent hva slags rolle han eventuelt har hatt i saken, og om avsløringen får innvirkning på hans EM-deltakelse.

Omfattende sak

Italy Soccer Match Fixing

Italiensk politi har hatt sin fulle hyre med å rydde opp i kampfiksingsskandalen den siste tiden. Her er de på vei inn til treningsanlegget til Italias landslag.

Foto: Matteo Bovo / Ap

Kampfikssingsskandalen med kallenavnet «operasjon siste veddemål» ble rullet opp 1. juni i fjor da en rekke klubber og spillere ble arrestert.

I den første fasen av saken var det primært spillere på nest høyeste nivå i Italia som var involvert.

Etter dette har italiensk politi gått til aksjoner i flere nye omganger.

Den til nå siste aksjonen kom natt til mandag. Da gikk politiet til aksjon hos mer enn 30 spillere, trenere og administrativt ansatte i klubber i Serie A, Serie B og i lavere divisjoner.

Blant annet ble Domenico Criscito pågrepet, og som følge av dette ble han utelatt da landslagssjefen offentliggjorde 25-mannstroppen til EM.

I tillegg ble spillere som Lazio-kaptein Stefano Mauri, og Genoa-spiller Omar Milanetto dratt inn i saken. Dermed har kampfiksingsskandalen for alvor nådd også det øverste nivået i italiensk fotball.

Større etterforskning av kampfiksing

Tidligere i saken er blant andre Atalanta-kaptein Cristiano Doni utestengt i tre og et halvt år for sin rolle i en kampfiksingskandale.

I løpet av to sesonger skal rundt 20 kamper ha blitt fikset. Pengene ble satt på kampene via asiatiske nettsteder.

Tidligere Lazio- og Italia-spiss Giuseppe Signori er utestengt i fem år av samme grunn.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.