Kypros-treneren bønnfaller folket før «Drillo»-møtet

NICOSIA (NRK.no): Kypros-trener Nikolaos Nioplias mener kyprioter flest ikke klarer å samle seg rundt landslaget.

Egil Olsen

Egil Olsen jakter tre poeng mot Kypros i kveld. Kypros-trener Nikolaos Nioplias (innfelt) er bekymret for publikumsoppslutningen rundt hans eget lag.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Fansen er nødt til å være med oss hele tiden. De må elske laget og kjenne seg igjen i laget uansett resultat. Dette går ut til alle: Pressen, fansen og spillerne, sa Nioplias kvelden før avspark mot Norge.

– Helt avhengig av våre supportere

Treneren synes det var en vanvittig forskjell på støtten fra folket etter seieren mot Island og tapet mot Slovenia.

– Dere var ekstremt oppildnet etter Island-kampen, og utrolig skuffet etter kampen sist. Mot Norge trenger vi tre poeng, og da er vi helt avhengig av våre supportere, sa 47-åringen.

Hellas og Kypros er nære allierte, og mange kyprioter har bakgrunn fra Hellas. Derfor er det mange som følger grekernes landslag tettest.

Nioplias, som er nettopp greker, trakk paralleller til da han selv spilte for Hellas på slutten av 80-tallet og starten av 90-tallet.

– Før var det bare noen hundre på landskampene. Nå er det mange tusen. Det handler om å endre folks mentalitet og innstilling til landslaget, sa Nioplias.

– Må vinne

Nioplias møtte pressen på GPS Stadium i Nicosia hvor både Norge og Kypros har hatt treninger de siste dagene.

Ved siden av ham satt mannen som skal prøve å gjøre livet surt for Brede Hangeland og kompani: Mikhalis Konstantinou.

– Hvis vi ikke vinner, blir det en svært vanskelig fortsettelse for oss. Vi er nødt til å gå for seier, sa angriperen.

Konstantinou spilte også da Norge vant 2-1 i EM-kvalifiseringen i Larnaca i 2010.

– Jeg tror ikke det er noe problem for Norge at dere har skiftet mange spillere. Det er flere med få landskamper, men jeg synes de har spilt bra, sa Konstantinou, tydelig klar over at bare John Arne Riise og Brede Hangeland ser ut til å starte mot Kypros for andre gang på rad.

Rise: Mye sterkere lag

Mandag ble det klart Kypros får tilbake flere av nøkkelspillerne som måtte stå over mot Slovenia på grunn av skade. Norges assistenttrener Ola By Rise mener Kypros har langt mer å by på enn folk kanskje forventer.

– De har kantspillere i både Aloneftis og Solomou som er hurtige og gode én-mot-én. Det er en farlig kombinasjon med tanksenteren Konstantinou på topp. I tillegg får de en offensiv ballfordeler i Laban på midtbanen, sier Rise.

Både Laban og midtstopperen Dosa Júnior forsterket det kypriotiske landslaget i høst da de skiftet statsborgerskap.

– Vi må være like ryddige, hardtarbeidende og disiplinert som vi var mot Sveits for å stoppe dem. Det er selvsagt også planen, sier assistenttreneren.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Barcelona sa ja til superliga

  Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sa måndag ja til tilbodet om å spele i ein ny superliga. Det opplyste klubbpresidenten i går, sasmtundes som han trekte seg frå jobben.

  I førre veke blei det kjent at det er planer om ein ny europeisk superliga med 18 klubbar frå dei største fotballnasjonane. Det er dei amerikanske eigarane av Liverpool og Manchester United som skal vere dei største pådrivarane, og FIFA skal også vere positiv.

  Ryktet om slike planer har dukka opp med ujamne mellomrom i mange år. Men Barcelonas offisielle ja blir betrakta som ei bombe, ifølgje danske Ekstrabladet.

  Superligaen kan kome til å starte allereie i 2022. Kampane skal gå parallelt med dei heimlege ligaene, men vil vere eit stort trugsmål mot meisterliga og europaliga, ifølgje opplysningar i Sky Sports.

  Bartomeu opplyste også at Barcelona støttar FIFAs forslag om utvida klubb-VM med 24 lag kvart fjerde år.

 • Sluttar som Barcelona-president

  Josep Maria Bartomeu har sagt opp som president for fotballklubben Barcelona, melder den spanske avisa Sport tysdag ifølge Reuters. Bartomeu har fått mykje kritikk det siste året grunna finansielle problem og store tap for klubben i Champions League.

  Bartomeu
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Sarpsborg-profil skadet igjen

  Sarpsborg 08-forsvarer Jørgen Horn røk korsbåndet mot Rosenborg og blir ute i ni til tolv måneder, bekrefter eliteserieklubbens lege.

  Klubben fikk svar på MR-bildene mandag kveld etter skaden Horn pådro seg mot Rosenborg søndag.

  – Bildene viste dessverre at skaden var det verste det kunne være. Det fremre korsbåndet i kneet er røket. Dermed er Jørgen ute i ni til tolv måneder. Det er veldig trist, sier lege Chubaka Rubasha til Sarpsborg Arbeiderblad.

  Horn kom til Sarpsborg 08 i 2018 og har hatt en bruddskade i ansiktet, et brudd i foten og en alvorlig ankelskade før denne korsbåndsskaden, opplyser SA.

  Jørgen Horn
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen
 • Øygarden låner Godset-spiller

  Mustapha Fofana (19) går fra Strømsgodset til Øygarden på lån ut sesongen.

  Fofana har slitt med sykdom denne sesongen og ikke fått noen minutter for Strømsgodset i Eliteserien i fotball.

  – Vi er veldige glade for at Fofana får dette utlånet. Mulighetene for spilletid er større i Øygarden enn hos oss akkurat nå, så dette er det riktige for hans utvikling videre. Vi håper han fortsetter utviklingen sin og ønsker han lykke til, sier sportssjef Jostein Flo til Godsets hjemmesider.

  Mustapha Fofana
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Utestengt i 60 kamper for rasisme

  Start-supporteren som kom med rasistiske tilrop til Sandefjors Brice Wembangomo utestenges i 60 kamper. Det melder Start på sine nettsider.

  Hendelsen fant sted under lørdagens oppgjør mellom Start og Sandefjord på Sør Arena.

  – Jeg synes at det er rettferdig. Så er vi åpne for at mennesker kan gjøre en innsats for å endre seg. Vi har ikke lyst til å ha rasistiske ytringer på stadion, men vi vil heller ikke utestenge folk. Så hvis vi ser at det gjøres en jobb og at det endres holdning så er vi åpne for å se på dette igjen, sier daglig leder i Start, Christopher MacConnacher til Fædrelandsvennen.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB