Normal

Kypros-treneren bønnfaller folket før «Drillo»-møtet

NICOSIA (NRK.no): Kypros-trener Nikolaos Nioplias mener kyprioter flest ikke klarer å samle seg rundt landslaget.

Egil Olsen

Egil Olsen jakter tre poeng mot Kypros i kveld. Kypros-trener Nikolaos Nioplias (innfelt) er bekymret for publikumsoppslutningen rundt hans eget lag.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Fansen er nødt til å være med oss hele tiden. De må elske laget og kjenne seg igjen i laget uansett resultat. Dette går ut til alle: Pressen, fansen og spillerne, sa Nioplias kvelden før avspark mot Norge.

– Helt avhengig av våre supportere

Treneren synes det var en vanvittig forskjell på støtten fra folket etter seieren mot Island og tapet mot Slovenia.

– Dere var ekstremt oppildnet etter Island-kampen, og utrolig skuffet etter kampen sist. Mot Norge trenger vi tre poeng, og da er vi helt avhengig av våre supportere, sa 47-åringen.

Hellas og Kypros er nære allierte, og mange kyprioter har bakgrunn fra Hellas. Derfor er det mange som følger grekernes landslag tettest.

Nioplias, som er nettopp greker, trakk paralleller til da han selv spilte for Hellas på slutten av 80-tallet og starten av 90-tallet.

– Før var det bare noen hundre på landskampene. Nå er det mange tusen. Det handler om å endre folks mentalitet og innstilling til landslaget, sa Nioplias.

– Må vinne

Nioplias møtte pressen på GPS Stadium i Nicosia hvor både Norge og Kypros har hatt treninger de siste dagene.

Ved siden av ham satt mannen som skal prøve å gjøre livet surt for Brede Hangeland og kompani: Mikhalis Konstantinou.

– Hvis vi ikke vinner, blir det en svært vanskelig fortsettelse for oss. Vi er nødt til å gå for seier, sa angriperen.

Konstantinou spilte også da Norge vant 2-1 i EM-kvalifiseringen i Larnaca i 2010.

– Jeg tror ikke det er noe problem for Norge at dere har skiftet mange spillere. Det er flere med få landskamper, men jeg synes de har spilt bra, sa Konstantinou, tydelig klar over at bare John Arne Riise og Brede Hangeland ser ut til å starte mot Kypros for andre gang på rad.

Rise: Mye sterkere lag

Mandag ble det klart Kypros får tilbake flere av nøkkelspillerne som måtte stå over mot Slovenia på grunn av skade. Norges assistenttrener Ola By Rise mener Kypros har langt mer å by på enn folk kanskje forventer.

– De har kantspillere i både Aloneftis og Solomou som er hurtige og gode én-mot-én. Det er en farlig kombinasjon med tanksenteren Konstantinou på topp. I tillegg får de en offensiv ballfordeler i Laban på midtbanen, sier Rise.

Både Laban og midtstopperen Dosa Júnior forsterket det kypriotiske landslaget i høst da de skiftet statsborgerskap.

– Vi må være like ryddige, hardtarbeidende og disiplinert som vi var mot Sveits for å stoppe dem. Det er selvsagt også planen, sier assistenttreneren.

Fotballnyheter