Moldes kvalikmotstander bommet på 26 av 27 skudd

WARSZAWA (NRK.no): Polske aviser mener Legia Warszawa-spillerne sliter med å forstå hverandre, og mener Molde har liten grunn til å frykte det polske laget i neste kvalifiseringsrunde til mesterligaen.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær kunne applaudere etter avansement i mesterligakvalifiseringen. Neste motstander blir polske Legia Warszawa, et lag polsk presse gir hard medfart etter laget siste kamp.

Foto: Morgan Treacy/INPHO / NTB scanpix

Onsdag vant det polske laget Legia Warszawa returkamp i mesterligakvalifiseringen mot The New Saints FC 1-0.

Dermed blir det polsk motstand for Molde i neste kvalifiseringsrunde, men Legia Warszawa imponerte ikke polsk presse i oppgjøret onsdag kved.

– Laget var svakt, spillerne forsto ikke hverandre og bommet gang på gang i pasninger. Slike prestasjoner holder ikke mot Solskjærs gjeng, er dommen fra polsk media.

27 skudd ga ett mål

Returkampen mot The New Saints FC var på forhånd betegnet som en formalitet etter 3-1-seieren på bortebane, men målet var å skremme Molde med enda flere mål og godt spil.

– Dessverre ble det en mager oppvisning med 27 skudd mot mål og kun én nettkjenning. Onsdagens prestasjon i Warsawa holder ikke for å slå Molde, skriver avisen Przeglad Sportowy.

Jan Urban

Legia Warszawa-trener Jan Urban skal bruke neste seriekamp i Polen til finjusterte laget til kampene mot Molde. – Det er det viktigste for oss, sier han.

Foto: NED ALLEY / Afp

– Et avansement uten glans. Nå venter Solskjærs gjeng, men Legia skremmer ikke Molde slik de så ut onsdag, er dommen fra TV-stasjonen TVP.

Har analysert Molde

Warszawa-klubbens trener Jan Urban legger ikke for mye i prestasjonen i onsdagens kamp. Han sa etter kampen at oppgjørene mot Molde er de viktigste for klubben.

– Det ligger en høyere gevinst i potten. Vi møter et mye sterkere lag, men vi vet en del om dem. Kibu Vicuna (klubbens assistenttrener) var på plass under Moldes kamp mot Sligo Rovers og vi har allerede de første analysene, sa Urban på en pressekonferanse etter kampen.

Han mener Molde er like sterke som Rosenborg, som det polske laget tapte mot i fjor. Dermed har treneren fullt fokus med å stille best mulig forberedt til oppgjøret mot Molde. Legia spiller seriekamp mot Pogon Szczecin lørdag.

– Det blir en spesiell kamp. Vi er ikke særlig interessert i resultatet, men å bygge det sterkeste laget til kampen mot Molde, sier treneren.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap starter hjemme. Første kamp spilles 30. eller 31. juli, med returkamp 6. eller 7. august.

– Forstår ikke hverandre

Craig Harrisson, direktør i The Saints FC, kommenterte at Legia er en stor klubb med fantastisk ny stadion og supportere.

– De kunne slått oss med enda flere mål, og jeg mener Legia har en god mulighet til å kvalifisere seg til mesterligaen, sier han.

Men den polske avisen Gazeta er ikke enig.

– Urban har et problem. Spissene hans forstår ikke hverandre og i tillegg har ingen nye spiller forsterket laget i sommer. De har ikke et velfungerende angrep, advarer avisen.

Fotballnyheter