NRK Meny
Normal

Bohinen-utblåsing gir ikke straff

Lars Bohinens kommentarer om dommeren i Mjøndalen-kampen ble vurdert av disiplinærutvalget, men Sandefjord-treneren slapp unna med et strengt brev.

Bohinen

KAN BLI PÅTALT: Lars Bohinens utblåsing om dommaren etter Mjøndalens utlikningsmål kan få etterspel.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vi vil sende saken til påtalenemnda, slik at de skal kunne vurdere om den skal sendes til domsutvalget, sa Espen Auberg, leder av juridisk avdeling i NFF til NRK tidlig mandag.

Sandefjord-treneren skal ha uttalt at dommeren dømte i favør av Mjøndalen. Til NRK sier han at dette var så mykje om 80-20 . I tillegg kom han med påstander om kvaliteten på dømminga. Dette er Bohinen sitert på i flere medier.

Vurdert opp mot tidligere praksis

Etter å ha vurdert saken i påtalenemda, forteller Auberg til NRK at Bohinen ikke vil bli straffeforfulgt for kommentarene sine.

– Det er en skjønnsmessig vurdering. Det han sier er vurdert opp mot lignende saker, og ut fra tidligere praksis var det ikke grunn for en påtale, sier Auberg.

– Betyr det at det Bohinen sier godtas?

– Det godtas ikke. Selv om det ikke påtales kan det kritiseres, og det har påtalenemnda gjort. Vi har skrevet til Sandefjord og sagt at vi mener at uttalelsene er upassende og bedt de om å være varsomme med lignende uttalelser senere.

Ha respekt for avgjørelsene

Det er ikke forbudt å antyde eller mene at dommerne har vært dårlige. Det er andre ting som er viktigere om saken skal sendes til disiplinærutvalget, forteller Auberg.

– Når det gjelder uttalelser om dommere, så ber vi trenerne være varsomme med å antyde at dommerne har vært partiske. Det er viktig å ha respekt for de avgjørelsene som er tatt., sier Auberg.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.