NRK Meny
Normal

Blir tilbudt 30 spillere hver dag

ANTALYA (NRK.no): Lange dager for TILs nye hovedtrener, Agnar Christensen.

Agnar Christensen har fått en tøff start som hovedansvarlig.

Hovedtrener Agnar Christensen har ikke vært mye på bassengkanten under Tromsøs treningsleir i Tyrkia. Foto: Gunnar Grindstein, NRK.

Agnar Christensen har hatt mange lange arbeidsdager etter at det ble klart at han skulle ta over som hovedtrener denne sesongen i fjor høst.

– Det har vært mye mer altomfattende enn jeg hadde trodd, mye mer å gjøre enn jeg hadde tenkt det skulle bli, mye mer tankevirksomhet, sier Christensen til NRK.

De siste månedene før jul sluttet flere nøkkelpersoner i sine stillinger i TIL. Christensen har derfor fått ekstra mye å jobbe med.

– Siden slutten av november har det stort sett gått i ett – 12–15 timer om dagen, sier 43-åringen.

Tilbys spillere hver dag

Nå har ting satt seg mer. Ny direktør og ny sportssjef har kommet på plass. Stallen er satt. Men spillerlogistikk tar fortsatt mye tid. Christensen og hans smarttelefon er aldri langt fra hverandre.

– Det tikker stadig inn meldinger. Og det går mye på spillere. Det virker som det er litt halvpanikk blant fotballagentene. Jeg får sikkert tilbud fra ulike hold om 20–30 spillere hver eneste dag. Så det er ikke alt man rekker å få sortert, det tar mye tid, sier Christensen – før han med et smil legger til:

– Nå er jo vi i TIL stort sett fri for penger, så da kan jeg stort sett trykke "slett" på alle meldingene. Så det er ikke bare ulemper med å ha lite penger. Kontorjobben blir enklere.

Samtidig understreker Christensen at det å sette sammen en god stall er helt avgjørende for at han skal lykkes med å befeste TILs posisjon som en toppklubb i Norge.

– Den største utfordringen for meg som hovedtrener er å skaffe til veie en spillerstall som er god nok, sier Christensen.

Liker ikke slurv

Som leder forsøker Christensen å få alle rundt seg til å være nøye med det de gjør.

– Det med individuell skikkelighet er viktig – at den enkelte gjør ting skikkelig og ordentlig. Jeg blir småstressa av folk som slurver og som ikke er sitt ansvar bevisst. Jeg lever veldig godt med at en spiss bommer på et straffespark, men jeg lever ikke med slurv – og folk som ikke er etterrettelig, sier Christensen.

Han vet at jobben som hovedtrener i norsk toppfotball er utsatt. Og også i TIL har mange trenere fått sparken. Christensen ble hentet til Tromsø i 2006 av Ivar Morten Normark. Et drøyt halvår senere fikk Normark sparken.

– Det var ikke hyggelig mens det stod på, det der, sier Christensen – og legger til:

– Jeg vet selvsagt etter mange år i bransjen at det kan skje også med meg. Men jeg er såpass trygg på meg selv som menneske at om jeg skulle havne i en situasjon der resultatene uteblir, så – OK – av og til skjer. Da må man ta konsekvensene av det. Sånn er det å være øverste leder. Men dette stresser meg ikke veldig, sier Christensen.

Trener lite selv

I Tyrkia har han gjennomført medarbeidersamtaler med store deler av spillergruppa. Dermed har dagene flydd ganske kjapt – med treninger, møter og videogjennomgang av kamper.

Tid til å trene selv blir det lite av.

– Det blir altfor lite, sier Christensen

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.