Dette er første aktive erklærte homofile spilleren i MLS

I februar erklærte han seg for homofil samtidig som han avsluttet sin fotballkarriere. Nå kommer Robbie Rogers tilbake og blir den første erklærte homofile spilleren i Major League Soccer i USA.

Robbie Rogers

Robbie Rogers blir den aller første aktive og åpent homofile fotballspilleren i MLS. Her i aksjon for Stevenage i fjor

Foto: Pete Norton / Getty Images

MLS-klubben LA Galaxy skal ha pressekonferanse seinere i dag, og ifølge USA Today gjelder det presentasjon av Rogers som ny spiller.

– Jeg vil ikke være den første aktive erklært homofile spilleren i fotballen i USA, sa Rogers i februar.

– Jeg mente det. Jeg hadde ingen planer om å komme tilbake på banen, forteller han nå.

Men nå er det juni, og nå har han ombestemt seg. Han forklarer det slik:

– I april skulle jeg snakke til 500 ungdommer på et LBG-forum (forum for lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle). Der møtte jeg ungdommer står opp, er seg selv helt åpent og forandrer verden. Jeg er en mann på 25 år som skal være et såkalt forbilde. Jeg følte meg plutselig feig som ikke våget å ta kampen, sa Rogers.

– Jeg var litt skremt

Så tok han beslutningen om å komme tilbake på banen.

– Jeg var nok litt redd med det samme jeg hadde bestemt meg. Men etter noen dager i trening følte jeg bare at dette hadde jeg savnet, sier Rogers til avisa.

– Nå har jeg bare samme mål som andre spillere – være i stand til å konkurrere, trene hver dag og gjøre laget mitt bedre.

Rogers spilte tidligere i Columbus Crew, men var også en tur i England der han spilte for Leeds og Stevenage. Han har også vært landslagsspiller for USA.

I april sto basketballspilleren Jason Collins også fram som homofil . Han ble dermed den første åpne homofile som spiller aktivt i en av de store profesjonelle ligaene i USA.

Fotballnyheter