Dette er første aktive erklærte homofile spilleren i MLS

I februar erklærte han seg for homofil samtidig som han avsluttet sin fotballkarriere. Nå kommer Robbie Rogers tilbake og blir den første erklærte homofile spilleren i Major League Soccer i USA.

Robbie Rogers

Robbie Rogers blir den aller første aktive og åpent homofile fotballspilleren i MLS. Her i aksjon for Stevenage i fjor

Foto: Pete Norton / Getty Images

MLS-klubben LA Galaxy skal ha pressekonferanse seinere i dag, og ifølge USA Today gjelder det presentasjon av Rogers som ny spiller.

– Jeg vil ikke være den første aktive erklært homofile spilleren i fotballen i USA, sa Rogers i februar.

– Jeg mente det. Jeg hadde ingen planer om å komme tilbake på banen, forteller han nå.

Men nå er det juni, og nå har han ombestemt seg. Han forklarer det slik:

– I april skulle jeg snakke til 500 ungdommer på et LBG-forum (forum for lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle). Der møtte jeg ungdommer står opp, er seg selv helt åpent og forandrer verden. Jeg er en mann på 25 år som skal være et såkalt forbilde. Jeg følte meg plutselig feig som ikke våget å ta kampen, sa Rogers.

– Jeg var litt skremt

Så tok han beslutningen om å komme tilbake på banen.

– Jeg var nok litt redd med det samme jeg hadde bestemt meg. Men etter noen dager i trening følte jeg bare at dette hadde jeg savnet, sier Rogers til avisa.

– Nå har jeg bare samme mål som andre spillere – være i stand til å konkurrere, trene hver dag og gjøre laget mitt bedre.

Rogers spilte tidligere i Columbus Crew, men var også en tur i England der han spilte for Leeds og Stevenage. Han har også vært landslagsspiller for USA.

I april sto basketballspilleren Jason Collins også fram som homofil . Han ble dermed den første åpne homofile som spiller aktivt i en av de store profesjonelle ligaene i USA.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • U19-EM er avlyst

  UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar.

  EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år.

  Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia.

  Norge - Finland, U19-EM i Finland i 2018
  Foto: Juha Harju / NTB
 • 13 spelarar koronasmitta

  Åtte spelarar på AZ Alkmaar, med tre norske spelarar, fekk tysdag påvist korona. I alt er 13 spelarar i klubben smitta, opplyser dei på eigen nettside.

  Den nederlandske klubben opplyser ikkje kven som er smitta. Både Håkon Evjen, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spelar i klubben som skal møte Napoli i Europaligaen torsdag kveld.

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP