Bli med ned i Scheies hemmelige arkiv

Når kona Ellen drar ut en tur, lar Arne Scheie NRK slippe ned i husets kjeller. Der har han gjemt arkivet som gjenspeiler hans sportsgale liv - og en kommentatorkarriere som nå er over.

Molde mot Rosenborg ble Arne Scheies siste kamp som fotballkommentator. NRK har sett tilbake på høydepunkter i hans karriere og fått bli inn i hans eget bibliotek.

SE REPORTASJE: Arne Scheies 40 år lange karriere er over, og ble hyllet med denne reportasjen i søndagens sportrevy. (Foto: Kai Rune Kvitstein/George Eustice. Redigering:Gulseth Berge/Sydnes Jacobsen)

– Kom nå gutter, nå må vi trå til verket, sier Arne Scheie og fører NRK ned til et sted han ikke bruker å la gjester slippe til.

Kjelleren i 69-åringens hus er mørk, men langt fra skummel.

Tvert imot er den et sted de fleste sportsinteressert vil elske å besøke - men som få har fått se. Se arkivet i videoen over!

I kjelleren har Scheie samlet opp et enormt sportsarkiv med alle slags faktabøker, utklipp og egne notater gjennom sin førti år lange karriere som kommentator i NRK.

Scheie gjør et unntak og slipper oss ned i kjelleren i anledning at fotballdelen av karrieren hans nå er over.

Søndag var han på lufta for 871. gang da han ledsaget tv-seerne gjennom cupfinalen mellom Molde og Rosenborg. Dette var hans aller siste jobb som fotballkommentator før han pensjonerer seg til våren.

– Dersom jeg er i tvil om hvem som spilte venstreback på Sheffield United på slutten av 60-tallet, da tar jeg frem denne, sier han og trekker ut et gulnet eksemplar fra en av de proppfulle bokhyllene...

Se mer fra Scheies sportsarkiv og glimt fra hans lange karriere i videoen over!

Fotballnyheter