NRK Meny
Normal

Ble sendt av banen etter grove keepertabber

Tromsø-keeper Benny Lekström hadde ingen god dag på jobben mot Start. Etter to grove keepertabber ble han byttet ut av trener Steinar Nilsen allerede etter 27 minutter.

Benny Lekstrøm

BLE BYTTET UT: Tromsøs keeper Benny Lekstrøm ble byttet ut med Pål Vestly Heigre.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tror grunnen til det er ganske klar. Benny var innblandet i to situasjoner som førte til scoringer, og jeg følte at det var riktig å gjøre en endring på den posisjonen, sier TIL-trener Steinar Nilsen til NRK etter Tromsøs tap for Start søndag (3-1).

Tromsøs førstekeeper Benny Lekström har fått kritikk ved flere tilfeller i sesongåpningen, og søndag var svensken involvert i nye tabber.

Corner i mål

Allerede etter ni minutters spill tok hjemmelaget ledelsen da et hjørnespark fra Andreas Hollingen gikk rett i mål.

Ballen hadde mye skru og gikk over hodet på en forfjamset Lekström. Hollingen innrømmet etterpå at han ikke hadde noen intensjon om å score
fra cornerflagget.

– Jeg scoret vel på et hjørnespark da jeg var lilleputt, men det har aldri skjedd på dette nivået. Målet mitt var bare å få ballen inn foran mål, sa han til C More.

Ble tatt av banen

Etter 19 minutter nølte svensken så på et tilbakespill og måtte se Starts Mathias Vilhjalmsson snappe ballen og trille den inn i et tomt mål.

Da fikk Steinar Nilsen nok, og gikk til det uvanlige skrittet å bytte ut førstekeeperen før halvtimen hadde gått.

Nilsen tror ikke byttet vil ødelegge selvtilliten til keeperen.

– Vi driver med toppidrett, og dette er en del av spillet. Vi skal håndtere det som voksne menn og bygge opp Benny også etter dette.

– Det var ikke noen annen grunn til det enn at vi så at det var viktig å gjøre en endring. Vi trengte en frisk mann som kunne se ting på en annen måte etter de to involveringene til Benny, sier Nilsen til NRK.

Kampen endte til slutt med 3-1-seier til Start.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.