NRK Meny
Normal

NFF ikke enig med Drillo i oppklaringsmøte

Norges Fotballforbund (NFF) og Egil Olsen er fortsatt uenige om den tidligere landslagssjefen fikk sparken eller ikke etter møtet tirsdag.

Egil Drillo Olsen

Egil Olsen møtte ledelsen i NFF i et hemmelig hjemme hos seg selv tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det var Fotballforbundet som tok initiativet til møtet, og målet med å samles var å løse den pågående konflikten mellom «Drillo» og ledelsen i NFF.

Til stede på møtet, som fant sted hjemme hos «Drillo», var generalsekretær Kjetil Siem og fotballpresident Yngve Hallén.

Olsen mener han fikk sparken av Fotballforbundet med kun to kamper igjen av VM-kvalifiseringen, mens Norges Fotballforbund gjentatte ganger har hevdet at de ikke oppfattet det slik.

– Skal prøve å løse konflikten

Norges Fotballforbund og Egil Olsen ble imidlertid ikke enige i løpet av møtet. Den avgåtte landslagssjefen står fortsatt på at han fikk sparken som trener, mens NFF fortsatt står på at han hadde et reelt valg om å kunne fortsette.

Informasjonsansvarlig Svein Graff i NFF forteller imidlertid at det var et positivt møte.

– Det var et godt og positivt møte som endte med at vi er blitt enige om å prøve å løse denne konflikten, sier han til NRK.

Graff forteller videre at målet er at «Drillo» fortsatt skal ha en stilling i NFF-systemet.

Siem og «Drillo» er også blitt enige om å møtes en gang etter kampen mot Island for å diskutere nærmere hvilke arbeidsoppgaver han kan få i Fotballforbundet.

– Jeg har hatt vondt i magen av det som har eskalert. Jeg har fått forklart hvordan Egil ser på det. Vi forstår og beklager at det er blitt som det er blitt. Det gjør det lettere å legge det bak oss, sier Siem til TV 2.

Har møtt massiv kritikk

NFFs håndtering av Egil Olsens avgang har høstet kritikk fra flere hold.

Ola By Rise, Erik Thorstvedt og John Carew er noen profiler som de siste dagene har kommet med hard kritikk av forbundet.

Tirsdag ettermiddag skal også Norges Fotballforbunds etikkutvalg drøfte prosessen rundt Egil «Drillo» Olsen avskjed og hvordan NFF har håndtert saken.

Møtet, som er planlagt lenge før Per-Mathias Høgmo ble landslagssjef, skal holdes på Ullevaals lokaler kun noen timer før kveldens Island-kamp.

Yngve Hallén og Kjetil Siem

Fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem var tirsdag i samtaler med Drillo for å få en løsning på konflikten med den tidligere landslagssjefen.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.